Johannes Hösflot Kläbo.Foto: SIPA/Scanpix
Talisport
12. märts 2019, 16:54

Võidukad Kläbo ja Falla tegid suusaajalugu

Murdmaasuusatamise MK-sari jätkus täna Norras Drammenis klassikasprindiga, mille meestest võitis Johannes Hösflot Kläbo ja naistest Maiken Caspersen Falla. Mõlemad said hakkama ka ühe ajaloolise saavutusega.

Jõudsalt sprindietappide kõigi aegade võidurekordini liikuva Kläbo järel sai teise koha tema kaasmaalane Eirik Brandsdal ja kolmanda koha prantslane Richard Jouve.

Finaali tulemused kõige parempoolsemas tulbas tumedas kirjas (kliki pildil):

  • Kläbo jaoks oli tegu karjääri 14. individuaalse sprindivõistluse võiduga MK-sarjas. Enamat on suutnud vaid rootslane Emil Jönsson (16).  
  • Sel MK-hooajal on Kläbo võitnud kuus sprindietappi. Ta on esimene meessuusataja, kes noppinud mitmel erineval hooajal vähemalt kuus sprindivõitu. Eelmisel hooajal kogunes tal neid seitse.
  • Kläbost sai Jönssoni järel teine mees, kes suutnud Drammenis võita kahel järjestikusel aastal. Rootslane võitis aastatel 2010 ja 2011.
  • Alates eelmise MK-hooaja algusest on Kläbo võitnud kuus klassikasprinti seitsmest. Ainsaks erandiks on tänavune Ruka etapp, kus ta lasi liiga vara jala sirgu ning lubas venelase Aleksandr Bolšunovi endast mööda.

Mehi oli kokku stardis vaid 53, eestlasi polnud. Veerandfinaalidesse ehk 30 hulka pääses 12 norralast.

Ka naiste seas said norralased kaksikvõidu. Fallale järgnesid Astrid Uhrenholdt Jacobsen ja venelanna Natalja Neprjajeva.

  • Falla on viimasest kuuest Drammenis peetud sprindietapist võitnud viis, ainus põrumine tuli aastal 2017, kui ta sai 31. koha.
  • Fallast sai esimene naissuusataja, kes võitnud ühes võistluspaigas viis individuaalset MK-sprinti.
  • Kokku on Falla võitnud 19 MK-sarja individuaalset sprinti. Enamat on suutnud vaid Marit Björgen (40) ja Petra Majdic (20).
  • Falla on nüüd võitnud kolm järjestikust MK-sprinti, kus ta on osalenud. Viimati tegi ta nii vinge seeria 2016. aasta veebruaris-märtsis, kui võitis neli etappi järjest.

Naisi oli täna stardis 55, eestlasi polnud. 

Maiken Caspersen Falla. Foto: SIPA/Scanpix

Naiste finaali tulemused kõige parempoolsemas tulbas tumedas kirjas (kliki pildil):

MK-hooaja lõpuni on jäänud veel kaks etappi: 16.–17. märtsil Rootsis Falunis ja nädal hiljem Kanadas Quebecis.