Rootslanna Hanna Öberg rõõmustas Östersundi publikut kuldmedaliga. See on korraldajamaale selle MMi esimene autasu.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
12. märts 2019, 18:10

ROOTSI RÕÕM! Olümpiavõitja Öberg lõpetas kodupubliku medaliootuse, Tomingas tegi MMi parima tulemuse

Laskesuusatamise naiste 15 kilomeetri distantsi maailmameistriks krooniti kodupubliku rõõmuks rootslanna Hanna Öberg (23), kes tabas kõik 20 lasku.

Pyeongchangi olümpiamängudel sama distantsi võitnud Öbergi tänane võiduaeg on 43.10,4. Hõbemedali saab kaela itaallanna Lisa Vittozzi (0; +23,6) ja pronksi prantslanna Justine Braisaz (1; +32,5).

Eestlannadest oli täna parim Tuuli Tomingas, kes sai 25. koha (2; +3.38,4), mis tähistab tema karjääri kõrgeimat kohta MMil (eelmine oli Östersundi jälitussõidu 28.). Johanna Talihärm oli 28. (2; +3.52,1) ning Regina Oja 59. (4; +6.21,1).

Tänased tulemused (kliki pildil):

Puhaste suusaaegade võrdluses oli meie parim Talihärm, kes kaotas kiireimale suusatajale Celia Aymonier'le 2.44,7 ja sai päeva 43. aja. Tomingas oli suusarajal paremuselt 48. (+3.03,5) ja Oja 61. naine (+3.41,3).

Tänased suusa- ja laskeajad (kliki pildil):

Eestlannade kommentaarid ETV otse-eetris
Talihärm: "Sõidutunne oli täna päris kehv. Lasketiirus sain enam-vähem hakkama. Mõlemad püstilastud võinuks ka pihta lasta, aga tõmbasin ise ära. Kaks möödalasku oli täna minu kohta päris hästi."

Tomingas: "Ikka olen rahul, laskmise pool õnnestus väga hästi täna. [Suusarajal] pingutuse mõttes ei olnudki väga hull, tundsin, et päris palju jäi sisse, aga jalad olid üleeilsetest krampidest veel kanged. Ei saanud päris oma sõitu teha. Aga hommikul ärgates oli üle mitme päeva juba inimese tunne."

Koondise peatreener Indrek Tobreluts teatas ETV-s, et Rene Zahkna ei stardi homsel 20 km distantsil, kui tema kurk just hommikuks väga palju paremaks ei lähe.