Pavo Raudsepp.Foto: Alar Truu
Talisport
12. märts 2019, 19:20

DOPINGUSKANDAAL | Pavo Raudsepp: kuulun nende hulka, kes ütlesid selle jama peale hurraa ja tõstsid käed püsti (28)

Üle-eelmisel nädalal lahvatanud dopinguskandaal kurvastas endist murdmaasuusatajat Pavo Raudseppa. Samas tunneb ta saaga üle ka rõõmu.

Praeguseks on dopingu kasutamist tunnistanud Andreas Veerpalu, Karel Tammjärv ning Algo Kärp. Kaks viimast on sõnanud, et said dopinguarsti Mark Schmidti kontakti treener Mati Alaverilt. 

„Kuulun nende inimeste hulka, kes tõstis selle jama peale käed püsti. Olin kurb, aga Eestis on võib-olla viis inimest, kes ütlesid seepeale hurraa ja tõstsid käed üles," sõnas Raudsepp Õhtulehele eelmise nädala alguses. "Ma ei taha sportlastele tuld anda, seda süsteemi on targalt ehitatud. Lõpuks läksid nüüd silmad laiali ja lahti. Mu käest on küsitud, millal tõuseb Eesti suusatamine. Olen öelnud, et siis kui Mati maha lastakse. Mitte otseselt, aga nii nagu praegu. Siis kui Alaveri viimased sponsorid lõpetavad pasa kinni maksmise.“ 

„See on nii suur mäng, jätkas ta. "Seni kuni Alaver pole maha lastud, Eesti suusatamine ei tõuse. Kui Liverpool kasvatab omale noorsportlase, siis Manchester United ei võta teda „aitäh“ eest endale. Mati on kogu aeg nii teinud. Tuleb Uugametsa suusaklubi, kasvatab sportlase ja siis võtab Mati ta enda alla käkerdada. Kas sina hakkaksid noorsportlasega trenni tegema, teades, et Alaver võtab ta lõpuks näuhti endale?"

Samas mainib ta, et potentsiaalsetest Alaveri ja dopingu sidemetest ei tea ta midagi. Talle pole keelatud aineid pakutud. 

Raudsepale jääb mõistetamatuks, miks Tammjärv kõik avalikuse ette kiskus. 

„Kui Tammjärv poleks suud lahti teinud, oleks p****s. Oleks [Alaveri osas] ainult kahtlustused  Hea meel, et Tammjärv rääkis, aga ma ei saa ausalt öeldes aru, miks? Kui ta oleks öelnud, et mul on treener Kalle ja ta andis Peetri numbri ja ta ütles, et käi Jaanuse juurest läbi ja lõpuks on [dopinguarst] Madis, siis olekski korras," viitab Raudsepp sellele, et sel juhul ei oleks olukorda Alaveriga seostatud.