Anett Kontaveit.Foto: IBRAHEEM AL OMARI
Tennis
13. märts 2019, 09:29

Maailma 5. reketile kaotanud Kontaveit: kõik ei läinud nii, nagu tahtsin, aga olen õnnelik, kuidas võitlesin (2)

Eesti tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 21.) jäi ülitugeva Indian Wellsi turniiri neljandas ringis alla Karolina Pliškovale (WTA 5.).

Kaks tundi ja kuus minutit kestnud kohtumise avasetis tegi esimese murde Kontaveit. Eestlanna läks küll 3:0 juhtima, kuid tšehhitar tuli mängu tagasi ning seti võitja selgus kiires lõppmängus. Seal ei jätnud Pliškova Kontaveidile mingit võimalus, võites selle 7:0.

Ka teises setis murdis esimesena vastase pallingu Kontaveit. Pliškova suutis küll õige pea seisu viigistada, kuid seti lõpus realiseeris meie tennisist järjekordse murdevõimaluse ning suutis seejärel servi hoida. Ta võitis seti 6:4.

Otsustavas vaatuses murdis Pliškova 3:2 eduseisust Kontaveidi servi. Kohe järgmises geimis oli eestlannal võimalus murre tagasi võita, kuid servikahur Pliškova päästis kaks murdepalli. 5:2 eduseisust võitis tšehhitar taas Kontaveidi pallingugeimi. Kohtumine kuulus seega talle numbritega 7:6(0), 4:6, 6:2.

13 serviässa löönud Pliškova arvates mängisid mõlemad naised üsna hästi. "See oli sellel turniiril mu parim esitus. Esimesed ringid võivad olla keerulised, kuna sa ei pruugi oma mängu leida. Neljandas ringis mängid aga alati tugevate vastaste vastu," vahendas WTA koduleht Pliškova sõnul.

Ta lisas, et tal oli Kontaveidi alistamiseks kindel taktika. "Pean teadma iga tipu mängu. Seega olen paari tema kohtumist näinud, lisaks oleme koos treeninud. Tean Kontaveidi mängu päris hästi. Mul oli küll strateegia, kuid see ei garanteeri kohtumise võitu – pean mängima häid pallivahetusi."

Eestlanna oli rahul näidatud võitluse üle. "Ma ei mänginud alati suurepäraselt ning kõik ei läinud nii nagu tahtsin. Mõned Pliškova head löögid valmistasid mulle tuska, aga kui mäng on tasavägine ja kaotad sellistel hetkedel keskendumise, võib matš kiiresti lõppeda," sõnas ta.

Indian Wellsi turniiri alustasid teiste hulgas WTA-edetabeli 23 paremat naistennisisti. Tänu neljandale ringi jõudmisele peaks Kontaveit praeguse seisuga tõusma maailma pingereas 19. positsioonile, mis tähistaks tema parimat edetabelikohta. 

Küll tuleb mainida, et eestlannast 220 punkti kaugusel on Indian Wellsis veerandfinaali jõudnud ja Pliškovaga mängiv Belinda Bencic. Seega võib šveitslanna Kontaveidist kõrgemale tõusta.