Loris Karius.Foto: OZAN KOSE
Jalgpall
13. märts 2019, 13:14

Liverpoolile Meistrite liiga maksma läinud sakslast tambitakse jälle

Jalgpalliklubi Liverpool laenas mulluses Meistrite liiga finaalis põrunud väravavahi Loris Kariuse käimasolevaks hooajaks Türki Besiktasesse. Sakslane on küll tiimi esikinnas, kuid teda on sealgi tugevalt kritiseeritud, lisaks on palluri ja klubi vahel tekkinud finantskriis.

25aastane puurivaht oli eelmisel hooajal Liverpooli esikinnas, kuid hooaja tähtsaim mäng läks tal täiesti aia taha. Kohtumise ajal peapõrutusega võidelnud Karius tegi kaks Liverpoolile värava maksnud eksimust.

Kuigi sakslane tunnistas oma viga, tampis enamus Liverpooli fännidest Kariuse maa alla. Hooajaks valmistus ta küll Inglismaa tiimi ridades, kuid tegi ka sõprusmängudes saatuslikke vigu ning tema enesekindlus oli purustatud. 

Laenuleping Besiktasega pidi Kariusele olema uueks alguseks. Olukord pole soovitud rada siiski läinud, sest ta on kriitikat teeninud nii fännidelt kui ka peatreener Senol Günesilt.

"Karius on stagneerunud. Tema motivatsiooniga on midagi mäda," ütles Günes. "See on algusest saati nii olnud. Ta ei tunne end meeskonna liikmena ning me pole suutnud seda korda teha. Muidugi, osa süüst lasub ka minul."

Günes lisas: "Midagi on valesti, samas on ta kogenud ka ebaõnne. Loris on andekas, kuid asjad pole läinud nii nagu ta tahab ning meil on probleem. Ütleme nii, et kui ma saaksin kasuta Tolga Zenginit (väravavaht on klubiga pöördumatult tülli pööranud - toim.), ei saaks Karius mängu."

Sakslane liitus Besiktasega kaheaastase laenulepingu alusel ning kontrahtis on ka klauslid, mille täitumisel peab klubi Kariuse endale ostma. Neid nõudeid pole aga avalikustatud.

Suure tõenäosusega poleks Karius aga huvitatud Besiktasesse jäämisest. Hiljuti esitas ta tiimi vastu nõude, sest klubi polnud talle neli kuud palka maksnud.

Türgi sport ja rahamured pole aga midagi uut. Näiteks loobus mullu sügisel korvpalliklubi Trabzonspor Türgi meistrivõistlustel osalemast, sest riigi nõrgenenud majanduse tõttu polnud neil enam nii palju raha.