Sebastian Vettel.Foto: Albert Gea
Vormel 1
13. märts 2019, 14:18

Vormelitšempion Vetteli lõbus traditsioon: autol peab olema naisenimi, sest see on seksikas (1)

Neljakordne F1-meister Sebastian Vettel paneb iga aasta oma vormelile nime. Sakslase tänavune vormel 1 suksu on tagasihoidliku nimega.

Varasemalt on Vettel oma vormeli ristinud Kate'i nurjatuks õeks, näljaseks Heidiks ja lopsakaks Liz'iks. "Tema nimi on Lina," avaldas Vettel tema Ferrari tänavuse nime. "Ta on üsna sale."

Kui sakslase masinate nimeajalugu vaadata, on selge, et pärast Ferrarisse siirdumist on Vettel vähemalt selles vallas rahulikumaks muutunud. Alates 2015. aastast on tema vormelid kandnud nimesid Eva, Margherita, Gina ja Loria. Küll on Vettel alati ühes asjas hoidnud ühtset joont - nimed on alati olnud õrnema sugupoole omad.

Mees on ise selgitanud, et vormelitele nime panemisele andis inspiratsiooni Teises maailmasõjas osalenud hävituslennukite piloodid, kes samuti oma õhumasinaid ristisid. "On oluline, et sul oleks vormeliga lähedane suhe. Vormelil peaks olema naisenimi, sest see on seksikas," ütles Vettel kunagi.

F1-hooaeg saab alguse sel nädalavahetusel Austraalias. Melbourne'i ringrajal sõidetav aasta esimene GP algab sel pühapäeval Eesti aja järgi kell 07.10.