KAVATSEB KA KORVPALLIPINNAST KÜNDMA ASUDA: Pole välistatud, et mõne aja pärast võib jalgpallivedurit Aivar Pohlakut näha korvpallipõllul askeldamas.Foto: Albert Truuväärt
Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
9. august 2000, 23:00

FC Flora uurib korvpallipõldu

FC Flora president Aivar Pohlak kinnitab kuuldusi, nagu peaks klubi plaani jalgpalli kõrval korvpalli viljelema hakata. “Aga esialgu kuulame ainult maad,” rõhutab Pohlak.

Pohlak kohmetub küsimust kuuldes pisut ja teatab: “Huvitav, et sellest linna peal räägitakse. Aga võin kinnitada - mõtiskleme tõesti korvpalliliigaga ühinemisest. Samas pole esialgu midagi kindlat, songime alles pinnast ja tutvume mängureeglitega. Veel on väga vara öelda, millal ja millise otsuse langetame.”

Terve kümnendi tegutsenud Eesti suurim spordiklubi tahaks haaret laiendada. “Ma ei näe põhjust salata - FC Flora ei erine suuresti teistest nüüdis-aegsetest ettevõtetest. Heas mõttes muidugi. Keegi ei kurda Hispaanias, et FC Barcelona jalgpalli kõrval teiste aladega tegeleb,” võrdleb FC Flora vaimne isa. “Nii peamegi lähi-ajal selgusele jõudma, kas jääme pelgalt jalgpalli juurde või laiendame missiooni.”

Kui tõesti, siis loodakse iseseisev korvpalliklubi

Vutijuht on kursis, et Eesti edukamate korvpalliklubide eelarve ulatub mõne miljoni kroonini. Pohlak keeldub üksik-asjade täpsustamisest ja tarbib ohtralt sõna “kui”.

“Kui tõesti peame otstarbekaks seda vagu ajama hakata, loome iseseisva korvpalliosakonna. Jalgpalli- ja korvpallirahad hakkaks seisma eraldi kappides. Nii või naa saab määravaks majanduslik pool. Kujutan ette, et loodav klubi köidaks sponsorite tähelepanu, aga tahan esmalt oletusele kinnitust,” sõnab Pohlak. “Kindlasti jääksime truuks senisele poliitikale - põhiraskus peaks langema kohalike noorte kasvatamisele.”

Klubi ei liigu kiiremini, kui jalad kannavad

Ta nendib, et tänase seisuga on korvpallileerist saadud teave ebapiisav. “Võin öelda, et info liigub meieni üpris aeglaselt. Esmamulje kohaselt põhjustas meie huvi korvpallijuhtides ehmatust. Aga rohkem ei taha seda küsimust kommenteerida,” poetab Pohlak.

Presidendihärral ei näi kiiret olevat. “Oleme kannatlikud, Flora pole hurraa-klubi. Lähtume viimasel ajal põhimõttest: me ei lähe kiiremini, kui jalad kannavad! Üleöö ja uisapäisa nii vastutusrikast otsust langeta ei tohi. Selge see, et tänavu me liigaga veel ei liitu.” Teadupärast algavad Eesti meistrivõistlused 23. septembril, osalejate nimekiri peab klaar olema juba 21. augustil.

Peep Aaviksoo tervitab FC Flora huvi

Eesti Korvpalliliidu president Peep Aaviksoo ei tee saladust, et on Aivar Pohlakuga FC Flora plaanidest rääkinud.

“Miks mitte? Mõte on huvitav ja väärib arutamist. Mida rohkem elujõulisi ja teotahtelisi klubisid, seda etem,” tähtsustab Aaviksoo. “Jõudsime kokkusaamisel üksmeelele: mõlemat huvitab Eesti spordi maine, samuti tunnustame meie jalgpalli ja nemad korvpalli. Eesti on kaklemiseks liiga pisike, enesekesksus ei vii kuhugi. Püüame parem üheskoos mõistlikke lahendusi leida.”

Küll aga ei mõista Korvpalliklubide Assotsiatsiooni tegevjuht Aivo Liksor Pohlaku väidet, nagu ei edastataks talle piisavalt infot. “Saatsin FC Flora järelepärimisele faksi, kus kirjas kõik liitumiseks nõutav. Samuti püüdsin Pohlakule helistada, aga sekretär mind temaga ei ühendanud. Mina olen igatahes dialoogiks avatud,” lausus Liksor.