Palliga on Flora pallur Maksim Gussev.Foto: Mihkel Maripuu
Jalgpall
13. märts 2019, 15:11

EDU! Eesti koondises mänginud jalgpallur teenis karjääri esimese välislepingu

Soome kõrgliigaklubis KPV testimisel viibinud FC Flora ääreründaja Maksim Gussev teenis oma esimese välislepingu, sõlmides aastase laenukontrahti Kokkolan Pallo-Veikotiga.

Viimase kolme nädala jooksul end KPV-le näidanud Gussev lõi nädalavahetusel peetud 2:0 võidumängus FF Jaro vastu ka värava. Sel nädalal andis klubi mõista, et soovib Gussevit oma ridades näha ka algaval hooajal, teatas Flora koduleht.

„Olen väga õnnelik, et saan liituda KPVga! Tegemist on suurepärase meeskonnaga, siin on head mängijad, taustajõud ja fännid. Mulle meeldib mängida palliga ja luua momente ning annan omalt poolt kõik, et aidata meeskonnal häid tulemusi saavutada. Loodan, et teeme koos hea hooaja!“ rõõmustas Gussev.

Ta lisas, et Kokkola on ilus ja väike linn ning jalgpalli mängimiseks on seal väga head tingimused.

Kokkola peatreener Jarmo Korhonen lausus, et eestlase näol leiti meeskonda vajalik täiendus. „Meie äärtele on olnud valik üpris hõre ning vajasime sinna täiendust. Maksim võib mängida mõlemal äärel ning on kolme nädala jooksul näidanud, et ta tõesti tahab olla osa sellest meeskonnast,“ sõnas ta.

Viimased kaks hooaega Soome esiliigas mänginud Kokkolan Pallo-Veikot tõusis algavaks hooajaks kõrgliigasse, kui lõpetas mulluse hooaja teisena ning alistas üleminekumängudes Albert Prosa endise tööandja TPSi. Korra on KPV ka Soome meistriks kroonitud, ent seda aastal 1969.

24aastane TJK Legioni kasvandik liitus Floraga juba 2013. aastal. Kuue hooajaga on Gussevi saldosse kogunenud 129 Premium liiga mängu, 22 väravat ning sama palju väravasööte. FC Floraga on Gussev tulnud kahekordseks Eesti meistriks, karikavõitjaks ning superkarika võitjaks. Eesti koondist on ta esindanud üheksa korda ning saanud kirja ka värava.