Andres Sõber.Foto: Martin Ahven
Spordiblogi
13. märts 2019, 18:15

Andres Sõber dopinguskandaalist: kui ma tahan kiiremini sõita, ostan pileti lennuki peale (5)

Jätame Himkid ja CSKA-d rahule, üldiselt VTB supp pole läinud tase allapoole, aga on muutunud ühtlasemaks.

Kogu see punt kolmandast kuni tahaotsa välja, on väga võrdsed komandad. Selle põhjal on Kalev/Cramo sel aastal hankinud päris head lisajõud. Igal juhul panevad nad seal liigas päris häid asju. Koduliigas on neil tihtipeale hädad käes, aga võidud võtavad ära.

Arvan, et kogu selle asja taga: meie omad on [varasemast] stabiilsemad ja paremad, teised on natuke kehvemad. Kaasaarvatud Astana.

Olen teisi ka jälginud. Mitte, et tahaks Kalevit maha teha, aga teised on läinud ühtlasemaks. Ega teised võistkonnad ei jaksa ka enam Kyle Hines´i või Cory Higginsit osta. Need on kõik sellised tavalised vennad. Kalevi meestest teiste võistkondade parimad enam paremad pole.

Ta (Tony Wroten – toim.) on kunagi ikkagi NBA tasemel mänginud, see näitab, et potentsiaali on kõvasti. Et ta sinna püsima pole jäänud, näitab samuti midagi. Kõik pole kõige paremas korras stabiilsusega. Aga oskused ja võimed on tapvad!

Jõesaare lahkumine tegi mängijate rotatsiooni suhtes [Donaldas] Kairyse elu kergemaks. Pole pääsu, Wrotenile tuleb mänguaega anda. Ja nüüd paneb ta täiega!

Kui stabiilsus, mida Astana mängus näidati, säilib, siis on igal juhul võimalus play-off´i jõuda. Samas ma pole seda kunagi üle tähtsustanud. Kui tuleb Himki või CSKA vastu, on hooaeg niikuinii läbi.

Kui suudetaks nii, et vastu tuleb 3.-4. koha meeskond… siis oleks täiesti omad variandid ka edasi minna. Siis on play-off´il ka mõtet. Pole mõtet kogu aeg jahuda, kas saab või ei saa – samas meeskond lonkab ja käib mingisugune hädine värk. Sel aastal on natuke teistmoodi. Natuke paremaid momente ka.

***

Mina küll ei tea [et korvpallis oleks dopingut olnud], ütlen ausalt. Mõni mees on võib-olla lõhnadega mängule tulnud. Nagu heas rokkbändis, mõnel mängul panevad pooluimasena.

Mul on naljakas kuulata: vennad panevad 30.-40. kohtade peal, vahetavad verd. Kas on mingi puudujääk, ei tõuse enam? Treenivad nii oimetuks? Appi! Peaks natuke mõtlema, et kas need vennad on ikka päris terved.

Alaver küsib, et tahate kiiremini sõita? Kui ma tahan kiiremini sõita, ostan pileti lennuki peale.