Ott Tänak (keskel).Foto: McKlein/
WRC
13. märts 2019, 17:35

Totaalne muutumine ehk Kuidas Ott Tänak tekiilakandikuga M-Spordi bossi šokeeris (1)

Autoralli MM-sarja sõprade suur lemmik, ekspert Becs Williams rääkis podcastis "Absolute Rally", kuidas Ott Tänak aastaid tagasi imelise muutuse läbis.

"Kui teda esimest korda nägin, siis ta sai vaevu sõna suust. Temaga intervjuud olid paras väljakutse, millega hakkama saamise seadsin endale eesmärgiks," jutustab Williams. "Kui intervjueeritavad on kidakeelsed, motiveerib see mind veel enam, et vastused kätte saada."

Ta jätkab: "Ott oli väga häbelik. Ta pole endiselt väga avatud, aga ta räägib kordades rohkem kui varem. Kunagi vastas ta ainult "jah", "ei" või "võib-olla". Aga siis toimus uskumatu muutumine."

Mis juhtus? "See oli Rootsi rallil, kui ta M-Sportis sõitis. Ma ei mäleta täpselt, mis aasta see oli, aga minu arust ta ei teinud siis tervet hooaega kaasa. Olin Karlstadi rallipargis, kõik küsimused ette valmistanud, sest muidu võinuks intervjuu kiiresti otsa saada," meenutab Williams. 

"Aga selle asemele, et mina oleksin pidanud Otti otsima minema, tuli ta ise minu juurde, surus kätt ja ütles "tere". Ta tuli tõepoolest ise minuga rääkima. Mõtlesin endamisi, et kus need laused tulevad, kuhu on need eelnevatel aastatel jäänud?"

Veelgi põnevamaks läks võistluse järel. "Olime Karslstadi Scandic hotellis, mis oli tuntud järelpidude poolest. Ott oli seal, mina ning M-Spordi juhid Richard Millener ja Malcolm Wilson samuti. Võtsime mõned joogid ja ajasime rahulikult juttu," räägib Williams. 

"Ühel hetkel kaob Ott ära. Viis minutit hiljem tuleb ta tagasi kandikutäie tekiila pitsidega ja pakub meile kõigile. Malcolm pöördus minu poole ja küsis: "Kas sa oled kunagi nii totaalset muutumist näinud!?" Ja meil oli pikk vestlus, kui palju Ott muutunud on."

Pikemalt saab Williamsi juttu Tänakust kuulata siit (1:00:25):