Esmaspäeval ülikindlalt Astana alistanud kalevlased olid hädas Raplaga. Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
13. märts 2019, 21:42

Kalev/Cramo maadles Raplaga, Müürsepa ja TLÜ unistus sai karmi tagasilöögi

Olybet Eesti-Läti Korvpalliliigas peeti täna ridamisi mänge. Keerulise tööpäeva sai BC Kalev/Cramo, võõral väljakul alistati 84:77 Rapla Avis Utilitase meeskond.

Avaveerandi neljaga kaotanud Kalev pääseks poolajaks kahega juhtima. Kolmas neljandikuga külalistel edu kasvatada ei õnnestunud. Veel 7.13 enne lõpuvilet oli Eesti meisterklubi ühega kaotusseisus, kuid viimaste minutitega kallutati matši ikkagi enda kasuks. 

Võitjate parim oli üleplatsimehena 23 punkti visanud Chavaughn Lewis, Branko Mirkovic lisas 15 silma. Rapla poolelt viskas Hunter Mickelson 17 punkti. 

Samal ajal peetud kohtumises alistas Tartu Ülikool kodusaalis 82:64 Läti Ülikooli. Matš kallutati enda kasuks viimase veerandajaga, mis võideti koguni 35:16. 

Tartu poolelt tegi särava partii Julius Kazakauskas, kelle arvele jäi 20 punkti, 9 lauapalli ja 8 resultatiivset söötu. Esimesed üheksa kaugviset mööda visanud Arnas Velicka arvele ja 16 silma, 9 söötu ja sama palju lauapalle. 

"Play-off´ide eel tõuseb iga mängu punktide hind. Tänane mäng ilmselt palju ilu ei pakkunud, aga punktid saime kätte ja see on peamine. Täna hakkas lõpuks kaitse surve toimima ja leidsime viimasel veerandil rünnakul need käigud üles, mis nad meile jätsid. Sellest nad enam välja ei tulnud ja lõpuks läks vahe juba päris soliidseks," sõnas Tartu peatreener Priit Vene pressiteate vahendusel.

Valusa kaotuse sai Tallinna Kalev/TLÜ, võõral väljakul jäädi lisaaja järel 88:94 alla tabeli eelviimasele Liepajale. Vaid üheksa mehega Lätis käinud kalevlaste parim oli Ronald Eric Mc Ghee Jr., kelle arvele jäi 32 punkti.

Kahe kaotuse kõrvale 22. võidu saanud Kalev/Cramo jätkab kolmandal positsioonil. Tihedas play-off´i konkurentsis oli tänane võit eriti magus Tartule, nemad on 13 võidu ja 12 kaotusega kuuendad.

Hea võimaluse andis käest TLÜ, kes jääb Raplast maha ühe võiduga. Tõenäoliselt jagavad need kaks tiimi viimase play-off´i koha. Raplal jääb veel mängida Ogre ja Läti Ülikooliga, TLÜ-l TalTechi ja Pärnuga.

Õhtu viimases matšis alistas TalTech kodusaalis kindlalt 110:71 tabeli viimase Jekabpilsi. Võitjate poolelt oli resultatiivseim Jaan Puidet 18 punktiga.