Virgil van Dijk ja tema meeskonnakaaslased tähtsat väravat tähistamas. Foto: ANDREW BOYERS/Reuters
Jalgpall
13. märts 2019, 23:55

VIDEO | Liverpool pani Müncheni Bayerni siruli, Barcelona koolitas Lyoni (1)

Jalgpalli Meistrite liigas selgusid viimased veerandfinalistid. Viimased kaks piletit napsasid Liverpool ja Barcelona. 

Liverpool sõitis Saksamaale külla Müncheni Bayernile, kolm nädalat tagasi lepiti 0:0 viiki. See tähendas, et Inglismaa tippklubile piisas ühest väravast, et ohjad kindlamalt enda kätte saada.

Oma tahtmise sai Liverpool üsna kiiresti, 27. minutil viis Sadio Mane külalismeeskonna juhtima. Oma süü väravas oli ebaõnnestunud väljajooksu teinud Bayerni väravavahil Manuel Neueril. 

Pikalt aga külaliste pidu ei kestnud, 39. minutil suunas palli oma väravasse Liverpooli kaitsja Joel Matip. 1:1 seis polnud aga jätkuvalt Bayernile piisav.

Väravat vajanud kodumeeskond ei suutnud oma poolvõimalusi ära kasutada ning Liverpool ei jätnud midagi juhuse hooleks. 69. minutil viis külalised juhtima Virgil van Dijk, viimase naela lõi Bayerni kirstu Mane - 3:1!

Samal ajal peetud matšis võõrustas Barcelona samuti 0:0 seisult Lyoni. Võõral väljakul oma võimalused kasutamata jätnud katalaanid said püssi kiiresti paukuma. 18. minutil avas penaltist skoori Lionel Messi, 31. minutil duubeldas eduseisu Philippe Coutinho.

Teise poolaja alguses tuli mängu veidi ärevust, vahe vähendas minimaalseks Lucas Tousart. Tuletame meelde, et 2:2 seisuga oleks edasi pääsenud Lyon.

Imelist muinasjuttu täna siiski kavas polnud. 78. minutil oli täpne Messi, 81. Gerard Pique ja 86. Ousmane Dembele ning Lyoni väikesest lootuskiirest kujunes hoopis 1:5 kaotus. 

Veerandfinaalpaarid loositakse reedel. Enam mingisuguseid piiranguid pole. Kaheksa parema hulka jõudsid: Manchester City, Juventus, Manchester United, Tottenham, Barcelona, Porto, Amsterdami Ajax, Liverpool.