Lionel Messi (vasakul) ja Cristiano Ronaldo.Foto: 2 AFP/Scanpix
Jalgpall
14. märts 2019, 11:30

Ajaloo vingeim rivaliteet? Ronaldo ja Messi lükkavad teineteist üha ulmelisematesse kõrgustesse

Teisipäeva hilisõhtu, Cristiano Ronaldo lööb kolm väravat, Juventus võidab 3:0 ning pääseb Meistrite liiga veerandfinaali. Kolmapäeva hilisõhtu, Lionel Messi lööb kaks väravat ja jagab kaks resultatiivset söötu, Barcelona võidab 5:1 ning pääseb Meistrite liiga veerandfinaali. Viimase kümnendi kaks vägevaimat jalgpallurit tõestavad taas, et päris lihtsurelikega tegemist pole!

Ilmselt on üle maailma pubides juba pikka aega peetud õlleklaaside taga tuliseid vestluseid teemal: kumb on ikkagi parem? Olgem ausad, polegi tähtis! Täna on kõige vahvam see, et Meistrite liiga kaheksa parema hulgas jätkub vahest et kogu jalgpalliajaloo vingeim – Messi vs. Ronaldo – rivaliteet.

Edasiviiv jõud

BBC vutireporter Andy West, kes on Messist ka raamatu kirjutanud, esitab õigustatud küsimuse: kas üks eksisteeriks ilma teiseta? Jah, eksisteeriks, kuid kui nii kõva konkurenti pidevalt kuklasse hingamas poleks, ei suudaks ei Ronaldo ega ka Messi ilmselt enda paremaid külgi nõnda eredalt välja tuua.

Raske uskuda, et Argentina pallivõlur teisipäeval silmad punnis teleka ees istus, portugallase partiid vaatas ja kisas: „Kurat, homme ma alles näitan…“ Kuid pole mingisugust põhjust arvata, et Messi sellest lisamotivatsiooni ei ammutanud.

Tõsi, eelnimetatud staarid on oma olemuselt erinevad. Ronaldot, viimasel ajal ehk vähem, kuid siiski, rõõmustavad väravad ja ta pole kunagi salanud, et ta neid jahib. Selgelt vaoshoitum Messi lepib ka sellega, kui kaaslane sihile jõuab. Tema on vähemalt sama võistlushimuline kui igipõline rivaal, kuid väravate asemel on narkootikumiks karikad.

„Ilmselt on nad alateadvuses teineteisega seotud,“ sõnas kogenud jalgpallitreener Brendan Rodgers. „Aga sisimas janunevad mõlemad maailma parima mängija nimetuse järgi. Sel tasemel on see suurim edasiviiv jõud.“

Statstika

Tänavu on Messi statistiliselt (seni) Ronaldole Meistrite liigas koha kätte näidanud.

Mänge: Ronaldo 7 vs. Messi 6
Väravaid: 4 vs. 8
Resultatiivseid sööte: 2 vs. 3

Kõikide hooaegade peale on aga resultatiivsem (kogu väravate arvult) olnud Ronaldo.

Mänge: Ronaldo 160 vs. Messi 131
Väravaid: 124 vs. 108
Resultatiivseid sööte: 36 vs. 29

Huvitavaid noppeid (Meistrite liiga ajaloost):

  • Messi on kaotanud vaid kolm matši, kus ta on värava löönud
  • Hooaeg 2017/18 oli seitsmes järjest, kus Ronaldo lõi vähemalt 10 väravat
  • Mõlemad on saanud kirja kaheksa kaabutrikki (kolm väravat ühes mängus)
  • Ronaldo lõi oma esimese värava alles 30. kohtumises
  • Ronaldo on ainuke, kes kolmes finaalmatšis skoorinud
  • Messi on enam väravaid löönud alagrupiturniiril, 66 vs. 61
  • Ronaldol kulus 100 värava löömiseks 144, Messil 123 matši

Meistrite liiga veerandfinaalidega alustatakse 9. aprillil, neli paremat on selged 17. aprilliks. Veerandfinaalpaaride loos peetakse homme. 

Tänavuse hooaja kaheksa paremat meeskonda: Manchester City, Juventus, Manchester United, Tottenham, Barcelona, Porto, Amsterdami Ajax ja Liverpool.