Max Verstappen.Foto: PA Images / Scanpix
Vormel 1
14. märts 2019, 15:23

Max Verstappen tiitlivõimalusest: kui endasse ei usu, oleks parem koju jääda

Red Bulli vormelimeeskonna hollandlasest piloot Max Verstappen (21) usub, et suudab meistritiitli eest võidelda, kui masin seda lubab.

Nädalavahetusel algava hooaja eel on Honda jõuallikat kasutava vormeli osas õhus küsimärgid, kuid varsti saame ses osas targemaks. 

"Oleks rumal seda mitte arvata, [et suudan tiitliheitluses kaasa rääkida]. Kui endasse ei usu, oleks parem koju jääda. Saan aru, et see kõlab ülbelt, aga teistsugune mõtlemine oleks lihtsalt rumal," lausus Verstappen The Guardianile.

Ta avas intervjuus veel pisut oma mõttemaailma. "Kõige tähtsam on olla enda vastu aus, õppisin seda oma isalt (endine vormelisõitja Jos Verstappen - M.T.). Ei mingit valetamist. Tavaliselt on võidusõitjatel palju vabandusi.

Isa oli minu vastu alati karm, aga õiglane. Suhtusin sporti väga tõsiselt juba siis, kui olin alles 7-8aastane. Samal ajal, kui teised võistlejad mängisid jalgpalli, tegin mina koos isaga tööd, et paremaks saada. Tol ajal mõtlesin, et kas see peab tõesti nii olema, kuid praegu olen tehtu üle väga õnnelik."