Karol Mets jalgpallikoondise treeningul.Foto: Martin Ahven
Jalgpall
14. märts 2019, 15:33

AMETLIK! Jalgpallikoondise tugitala siirdub Hollandist Rootsi

Valitsev Rootsi jalgpallimeister Stockholmi AIK teatas, et jõudis Hollandi klubi NAC Bredaga kokkuleppele eestlase Karol Metsa (25) ülemineku osas.

Mets lõi rootslastega käed 2021. aasta lõpuni. Väidetavalt maksis AIK eestlase eest umbes 300 000 eurot, mis ületab kolmekordselt summa, mille Breda maksis 2017. aasta suvel Stavangeri Vikingile.

Kusjuures Mets teatas kaks nädalat tagasi ise hollandlastele, et soovib klubi vahetada. Sealt alates läksid Hollandi meedia teatel osapoolte suhted sassi.

"Olen äärmiselt rahul, et sain võimaluse tulla Stockholmi ja AIK klubisse," sõnas kesk(pool)kaitsja klubi kodulehele. "Ootan uute meeskonnakaaslaste, töötajate ja fännidega kohtumist ning võimalust, et oma oskusi palliplatsil näidata."

AIK spordidirektor Björn Wesström: "Karolil on kvaliteet, mida oleme oma mängu parandamiseks otsinud. Ta tõestas värbamisprotsessi ajal, et tahab klubiga liituda. Oleme tema tuleku üle rõõmsad ja ootame edukat koostööd."

Rootsi meedia andmetel tegi Metsale pakkumise ka IFK Göteburg, kes lõpetas mulluse hooaja 11. kohaga.

Metsa jaoks on tegemist karjääri kolmanda välisklubiga. Aastatel 2015–17 esindas ta Norra meistriliigas Stavangeri Vikingit ning 2017. aasta suvest Bredat.

Breda särgis sai ta selle aja jooksul Hollandi kõrgliigas kirja 40 mängu, neist 35 algrivistuses. Ta lõi seal ka ühe värava.

Rootsi kõrgliiga alustab 31. märtsil.

Eesti koondist on Mets esindanud 52 mängus, koos erinevate noortekoondistega aga 113 korda.