Üheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Loeb.Foto: Martin Ahven
WRC
14. märts 2019, 17:52

Hyundai rallitiim eelistas Sordot Loebile

Hyundai rallitiimi ridades võib tänavu WRC-autodega MM-sarjas näha nelja pilooti: Thierry Neuville'i, Andreas Mikkelseni, Dani Sordot ja Sebastien Loebi. Argentinas lähevad võistlustulle esimesed kolm.

Neuville ja Mikkelsen on tiimi põhisõitjad, ehkki norralane jääb eemale järgmisest MM-rallist Korsikal, kuna ta pole asfaldil piisavalt hea. Napoleoni sünnisaarel lähevad Hyundai eest starti Neuville, Loeb ja Sordo.

Pikalt polnud selge trio, kes stardivad Lõuna-Korea autotootja ridades pärast Korsikat sõidetaval Argentina etapil. Ent nüüd andsid korraldajad oma kodulehel teada, et meeskonna otsusel saab Mikkelseni ja Neuville'i kõrval lähte Sordo, Loeb jääb kõrvale.

35aastane Sordo tegi esimese tänavuse MM-stardi Mehhikos, kus võitles küll võidu eest, kuid pidi tehnilise rikke tõttu katkestama. Loeb sõitis nii Monte Carlos kui ka Rootsis, kus ta oli vastavalt neljas ja seitsmes.

Hyundai jaoks on tänavu kõige tähtsam meeskondliku arvestuse võitmine. Pärast kolme etappi hoitakse kolmandat kohta, liider Toyotast jäädakse maha üheksa punktiga.

Argentina ralli sõidetakse 25. - 28. aprillini.