Johannes Thingnes Bö.Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Talisport
14. märts 2019, 18:49

Valitseja Bö tõi Norrale ajaloolise kuldmedali, Eesti duolt tubli sõit (2)

Laskesuusatamise MM jätkus täna 15 km paarissegateatesõiduga, kus koondised panid välja ühe naise ja ühe mehe, mõlemad sportlased käisid kokku neljas lasketiirus. 29 võistkonna konkurentsis võitis ajaloolise kuldmedali Norra.

Esimest korda MMi kavas olnud võistluse poodiumi kõrgeimale astmele tõusid Johannes Thingnes Bö ja Marte Olsbu Röiseland. Neist esimene – ta on meeste tänavust hooaega täielikult valitsenud – võitis Östersundist oma kolmanda kuldmedali.

Tänasel võistlusel suutis Bö ankrumeeste võitluses Lukas Hoferi selgelt üle mängida. Kui esimene läbis viimase tiiru puhaste paberitega, pidi Hofer kasutama üht varupadrunit.

Teise koha teenis Dorothea Wiereri ja Hoferi võistlustulle saatnud Itaalia (+13,4). Pronksmedal kuulus Rootsile. Sebastian Samuelsson ja Hanna Öberg jäid võitjatele alla 20,0 sekundiga. Esikolmikust ei pidanud keegi trahviringile minema ning üldiselt valitsesid Östersundis suurepärased laskmisolud.

Eesti koosseisus Tuuli Tomingas ja Rene Zahkna said tubli 11. koha. Seitset varupadrunit kasutanud maarjamaalased kaotasid Norrale ühe minuti ja 38,8 sekundiga.

Homme on MMil puhkepäev ning järgmised medalikomplektid jagatakse laupäeval. Kell 14.15 algab naiste 4x6 km teatesõit, kell 17.30 meeste 4x7,5 teatesõit.