Alustades vasakult: Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel ja Robert Kubica.Foto: WILLIAM WEST
Vormel 1
14. märts 2019, 20:28

LIIGUTAV VIDEO | F1-täht pidas üliraskelt vigastada saanud konkurendi teemal südamliku kõne

Poolakas Robert Kubica teeb tänavu taas kaasa F1-sarjas. Tänasel hooajaeelsel pressikonverentsil võttis sõna selleks hooajaks Renault'sse siirdunud tippsõitja Daniel Ricciardo, kes pidas Kubica teemal südamliku kõne.

"Robert mainis, et tal on olnud päris pikk talvepaus. Arvan, et keegi meist ei tea, mida ta on pidanud läbi elama, et jälle vormel 1 sõita," alustas austraallane. "Tunnen teda alates 2007. aastast, mil Euroopasse kolisin. Naasmine näitab tema iseloomu. Ma ei palu kellelgi aplodeerida, aga arvan, et tema tagasitulek on suurepärane."

Ehkki Ricciardo ei palunud kellelgi plaksutada, hakkasid peagi kõik saalis viibinud inimesed – peale naeratava ja tänuliku Kubica enda – tunnustavalt aplodeerima.

Vaata Ricciardo sütitavat kõnet siit:

Toona Renault'ga sõitnud Kubica kihutas täpselt kaheksa aastat tagasi oma lõbuks Škodaga Itaalia rallil, kaotas juhitavuse ning põrutas suurel kiirusel vastu barjääri. Poolakas oli autos lõksus üle tunni, kuni ta lõpuks sealt kätte saadi. Ta kaotas osa oma käsivarrest, viis liitrit verd ja murdis mitmeid luid.  

Taastumine on võtnud kaua ning talle on aegade jooksul tehtud üle 20 operatsiooni. Viimasel paaril aastal on ta olnud esiti Williamsi testisõitja ning seejärel varusohver. Tänavu naaseb ta Williamsi roolis lõpuks vormel 1 võistluskarusselli. 

Kubica on tunnistanud, et tal oli taastumisel raskemaid ja kergemaid aegu, kuid elu läks hõlpsamaks pärast seda, mil ta aktsepteeris juhtunut. "Varem haarasin ma joogiklaasi parema käega, nüüd pidin end ümber harjutama. Tegin restardi. Ei saanud lihtsalt samalt lehelt jätkata, pidi sellele, mis alles jäi, uuesti peale ehitama hakkama. Õnnetus on mind palju muutnud, olen nüüd tundlikum ja emotsionaalsem. Enne olin nagu masin." 

Tänavune F1-hooaeg koosneb 21 etapist. Võistlustulle lähevad kümme meeskond, tiitlikaitsjana alustab jahti kuuendale tšempionitrofeele Mercedese piloot Lewis Hamilton.

Hooaja avaetapp sõidetakse traditsiooniliselt Melbourne'is. Austraalia GP algab Eesti aja järgi sel pühapäeval kell 07.10.

Loe siit Õhtulehe eelvaadet F1-hooajale.