Kelly Sildaru.Foto: Teet Malsroos
Talisport
14. märts 2019, 21:09

Kelly Sildaru läheb Keenias koolilapsi motiveerima (34)

Facebooki leht "Eesti maja Keenias" annab teada, et vigursuusatamise maailmameister Kelly Sildaru külastab homme Falling Watersi keskkooli, et kohalikke lapsi innustada.

"Kelly Sildaru tuleb homme Nyahururusse Keenia koolilapsi motiveerima. Lapsed on väga suures ootusärevuses ning eelsoojenduseks elasid innukalt kaasa Kelly võistlusele, mida nad nägid videoprojektori vahendusel. Kindel see, et tuleb äärmiselt põnev kohtumine. Peale Falling Waters koolilaste on kohal ka viis riigi suuremat telekanalit," seisab Facebookis kirjas.

Postitust on jaganud ka pikamaajooksja Tiidrek Nurme, kes on käinud Keenias palju treenimas. "Mul lihtsalt pole sõnu, ei usu seda enne, kui Kellyt oma silmaga homme Nyahururus näen. Kelly peamiseks sooviks Nyahururusse tulemisel on kohtuda kohalike Keenia lastega, keda innustada ja motiveerida.

Kusjuures, mitmed lapsed kellega ta kohtub, on tema eakaaslased. Kohtumine leiab aset Falling Waters keskkoolis, kuhu tuleb nii põhikooli kui ka keskkooli peale kokku ligi 350 last.

Täna, kui lastele Kelly lugu tutvustasin, ei suutnud nad usukuda, et see maailmastaar, keda nad just videost nägid, on homme nende silme ees koos kiivri ja suuskadega. Vot seda ma tahaks näha! Seda näevad ka tõenäoliselt miljonid Keenia televaatajad, sest kohal on ka viis riigi suuremat meediakanalit. Ootan, ootan põnevusega... Elagu Eesti, suusatamine ja Kelly ning kogu tema meeskond," rõõmustab Nurme.

Sildaru viibib Keenias seoses Eesti presidentuuri lõppemisega ÜRO Keskkonnaassambleel. Tema eesmärgiks on noorte seas osutada tähelepanu keskkonnaprobleemidele.