Johannes Hösflot Kläbo.Foto: Aldo Luud
Talisport
15. märts 2019, 15:35

KARMID ARVUD: murdmaasuusaässad teenivad kolm korda vähem kui parimad laskesuusatajad (3)

Ilmselt ei tule kellegi üllatusena, et laskesuusatamine on murdmaasuusatamisele suure venna eest. Telepublikut on püssimeestel ja -naistel selgelt enam, tribüünidel vaatab vastu sama pilt. Oluliselt erinevad ka auhinnarahad.

Iltalehti arvutas välja, kui palju on mõlema ala staarid sellel hooajal teeninud. Meeste laskesuusatamise käesoleva hooaja valitseja Johannes Thingnes Bö kaukasse on kogunenud 284 500 eurot. Hooaja lõpus lisandub sinna kindlasti ka auhinnaraha MK-sarja üldvõidu eest.

Norralase kaasmaalane Johannes Hösflot Kläbo on edukaima meesmurdmaasuusatajana teeninud 109 000 eurot. Kläbo oli parim Tour de Skil, lisaks tuli ta Seefeldis kolmekordseks maailmameistriks. Sama palju auhinnaraha on kogunud Ingvild Flugstad Östberg. Hoolikamalt võistlusi valinud Therese Johaug on piirdunud 87 000 euroga.

Soome laskesuusataja Kaisa Mäkäräineni hooaeg on suures plaanis ebaõnnestunud, aga tema 107 500 eurot on sisuliselt samaväärne Kläbo ja Östbergi auhinnarahaga.

Sel hooajal jagab rahvusvaheline laskesuusaliit IBU välja ligi seitse miljonit eurot. Varasem rekord ületatakse peaaegu kolme miljoniga.

Ühe laskesuusatamise MK-etapi võitja teenib 15 000 eurot, murdmaasuusatamises 10 000 eurot.