Katkend 2018. aasta sügisel peetud Bad Bloodi kaklusürituse ametlikust videost.Foto: Kuvatõmmis/Youtube/Bad Blood
Võitlussport
15. märts 2019, 10:56

Politsei keelas Tallinna ööklubides peetud skandaalse kaklusürituse (2)

"Põrandaaluse poksivõistlusena" reklaamitud "Bad Blood Underground" üritustesari teatas, et laupäeval ööklubis Cathouse toimuma pidanud üritus jääb Eesti politsei sekkumise tõttu ära.

"Oleme sunnitud teatama, et seoses politsei poolt tehtud ettekirjutusega jääb 16.03.2019 toimuma pidanud Bad Blood Underground Fights ürits ära. Politseipoolseks põhjenduseks - keelatud vägivald avalikus kohas ja vägivalla propageerimine. Täname kõiki seni üritusesarjast osavõtnuid, uusi huvilisi ja kõiki teisi kaasosalisi ning palume mõistvat suhtumist," seisis "Bad Bloodi" Facebooki lehel.

Sügisel toimus sama üritus klubis Factory ja siis sai see Eesti poksiliidu kriitika osaliseks.

"Leian, et taoliste kakluste seostamine poksiga on räige eksimine spordiala reeglite, tavade ja põhimõtete vastu. Olümpiapoksi reeglid on koostatud nii, et maksimaalselt kaitsta poksijate tervist. See, mis toimus Factory ööklubis, oli ehtne kaklus, kus vastakuti läksid mehed otse tänavalt, kel polnud võitlemise kogemust, kes ei teadnud poksireegleid ega omanud poksitehnikat.

Ka kohapeal tagatud tingimused ei võimaldanud ürituse seostamist poksivõistlustega. Ringikohtuniku ülesandeid, kelle esmakohustus on poksijate tervise eest vastutamine ja selle pidamine poksimatsi ajal tähtsaimaks argumendiks, täitis turvamees," ütles poksiliidu peasekretär Jelena Kalbina.