Bangladeshi kriketikoondis.Foto: AFP/Scanpix
Spordivaria
15. märts 2019, 12:31

Bangladeshi kriketikoondist lahutas Uus-Meremaa terroristi valangutest kolm minutit

Uus-Meremaal Christchurchis asuva Al Noori mošee juures viibinud Bangladeshi kriketikoondis pääses napilt tulistamisest, kus sai surma 49 inimest.

Bangladeshi mängijad valmistusid mänguks Uus-Meremaa koondisega ja nad jõudsid Al Noori mošee juurde täpselt siis, kui tulistamine algas. Al Noori mošee lähedal asub Hagley Ovali staadion, kus mäng oleks toimuma pidanud.

"Kui me oleks mošee juurde jõudnud kolm või neli minutit varem, oleksime tulistamise ajal mošees olnud. Meil oli väga palju õnne. Aga stseenid, mida nägime, olid nagu filmis. Nägime veriseid inimesi mošeest välja komberdamas. Olime kõik bussis ja peitsime pead akende alla, juhul, kui keegi peaks tulistama," rääkis koondise mänedžer Khaled Mashud BBC vahendusel.

Hirmunud mängijad olid bussis 15 minutit ja jooksid siis kriketistaadionile, et pelgupaika leida. Nüüd viibivad nad hotellis ja sõidavad lähipäevadel kodumaale.

Praeguseks selgus, et Christchurchi tulistamise taga on 28aastane Austraalia kodanik Brenton Tarrant, kes astub homme kohtu ette.