Üksinda ümber maailma purjetanud Uku Randmaa jõudis tagasi kodumaale. Lennujaamas toimus pidulik vastuvõtt, kohal olid pereliikmed, sõbrad, fännid ja orkester.Foto: Martin Ahven
Spordivaria
10. aprill 2020, 20:25

Taasavaldame 2019. aasta 16. märstil ilmunud loo

Ümber maailma purjetanud Uku Randmaa: ma ei taha rohkem oma eluga riskida (6)

„Lõpu poole oli hetki, mis tundusid igavikuna. Aga siin ja praegu tunnen, et vähemalt vaimselt sõitsin vaid ühe nädalaga ümber maailma.“ Need sõnad kuuluvad 55aastasele Uku Randmaale, kes purjetas ilma ühegi peatuseta ihuüksi 252 päevaga ümber planeedi. See on oma ala absoluutne tippsaavutus – midagi sarnast nagu Mount Everesti või avakosmose vallutamine.

Teeme lühikokkuvõtte, millega Randmaa ikkagi hakkama sai. Ta osales Golden Globe Race’il, kus purjetajatel tuleb üksi ümber maailma seilata kordagi kaldale astumata. Võistluse tegi veelgi keerulisemaks asjaolu, et kõik elektroonilised abivahendid nagu GPS või satelliitraadio olid keelatud. Seega valitsesid samasugused tingimused, nagu 50 aastat tagasi toimunud esimesel sarnasel sõidul. Kokku alustas võistlust 18 inimest, kellest on finišeerinud kolm, viimati jõudis Les Sables d'Olonne'i sadamasse just Randmaa, kus teda tervitas suur rahvahulk ja eestlase auks kaikusid kohaliku kiriku kellad. Prantsusmaa poole on teel veel kaks purjetajat, ülejäänud katkestasid.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99