Vetle Sjaastad Christiansen.Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Talisport
16. märts 2019, 09:59

Norra laskesuusataja süüdistab rootslasi sabotaažis (6)

Laskesuusataja Vetle Sjaastad Christiansen sõnas enne tänaseid teatesõite, et Norra koondis pole viimasel ajal kuigi hästi maganud. "Lumesahk äratab meid üles just siis, kui hakkame uinuma ja ka hommikul enne äratuskella," vahendas Expressen mehe sõnu.

Tänavuselt MMilt segateatesõidus kuldmedali võitnud Christianseni arvates on norralaste une segamises mängus rootslaste kuri käsi. Toimub ju MM Östersundis.

"Selleks, et nii palju sahaga sõita, pole piisavalt lund sadanud. Lähme õhtul kümnest magama, ärkame südaööl ning jääme pärast pooletunnist lumesaha tegutsemist uuesti magama. Siis ärkame kell seitse hommikul ja saame pärast järjekordset poolt lumesaha poolt täidetud tundi taas veidi magada," lausus Christiansen.

Rootsi ja Norra rivaliteet talispordis pole midagi uut ning osapooled on varemgi teineteist sabotaažis süüdistanud. Tänases meeste 4x7,5 km teatesõidus on mõlemad riigid kindlad medalipretendendid ning Rootsi läheb starti valitseva olümpiatšempionina. Valitsev maailmameister on Venemaa.

Täna peetakse Östersundis laskesuusatamise MMi eelviimane võistluspäev. Kavas on teatesõidud nii naistele kui ka meestele, mis algavad vastavalt 14.15 ja 17.30. Mõistagi on mõlemas sõidus rivis ka eestlased.