Vetle Sjaastad Christiansen.Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Talisport
16. märts 2019, 10:27

Murdmaasuusatamine sai laskesuusatamiselt järjekordse verbaalse maksahaagi (2)

Kui paar päeva tagasi avaldas Rootsi laskesuusatamiskoondise peatreener Wolfgang Pichler arvamust, et murdmaasuusatamine on B-kategooria ala, siis ka norralasel Vetle Sjaastad Christiansenil oli murdmaa kohta nii mõndagi öelda.

Rootsi väljaanne Expressen kirjutas, kuidas Christianseni arvates rikuvad rootslased laskesuusatamise MMil meelega norralaste und. Kahe riigi pinged talispordis pole esmakordsed.

Tõsi, laskesuusatamises pole koondiste rivaliteet karvavõrdki nii suur kui seda on murdmaas. Christianseni arvates on põhjus lihtne. "Võitlust Petter Northugi ja Rootsi vahel oli lõbus jälgida, kuid aja möödudes läks see igavaks.

Samas on murdmaasuusatamisel sellist rivaliteeti vaja, et oma ala kohta põnevust tekitada. Laskesuusatamine on nii populaarne ala, et me ei pea tähelepanu võitmiseks rootslastega sõdima," arvas Christiansen Expresseniga rääkides.

Täna peetakse Östersundis laskesuusatamise MMi eelviimane võistluspäev. Kavas on teatesõidud nii naistele kui ka meestele, mis algavad vastavalt 14.15 ja 17.30. Mõistagi on mõlemas sõidus rivis ka eestlased.