Michael Ballack.Foto: Thomas Eisenhuth
Jalgpall
16. märts 2019, 12:06

Vutilegendi süda muretseb Saksamaa jalgpalli pärast: pole mõtet asja ilustada (4)

Saksamaa jalgpalli kunagine staar Michael Ballack on veendunud, et tema kodumaa vutt ei ela praegu üle paremaid aegu.

"Langesime MMilt varakult konkurentsist, kukkusime Rahvuste liigas B-divisjoni ja Meistrite liigas ei jõudnud ükski Saksamaa klubi veerandfinaali," loetles Ballack üles rea pettumustvalmistavaid tulemusi. "See näitab, et me ei tee kõike õigesti. Pole põhjust asja ilustada."

Esimest korda alates 2006. aastast pole tänavu Meistrite liiga kaheksa parema hulgas ühtegi Saksamaa tiimi. Manchester City purustas Schalke, Liverpool lõi auti Müncheni Bayerni ning Dortmundi Borussia langes Tottenham Hotspuri vastu.

Möödunud suvel mängitud MMil ei jõudnud Saksamaa tiitlikaitsjana alagrupist edasi. Sellest hoolimata ei vallandatud koondise peatreenerit Joachim Löwi, kes on nüüd asunud rahvusesindust noorendama.

Hiljuti teatas Löw, et tema käe all ei saa koondise eest väljakule Bayerni trio Jerome Boateng, Mats Hummels ega Thomas Müller. Mehed pole küll vanad, kuid Löw otsustas nad noortele võimaluse andmise ettekäändel erru saata.

Järgmisel nädalal algavaks koondisekogunemiseks kutsuski peatreener rahvusesindusse 23aastase Niklas Starki ning 22aastased Max Eggesteini ja Lukas Klostermanni. Kolmikust pole kellelgi kirjas ühtegi kohtumist Saksamaa koondise särgis.

42aastane Ballack lõpetas karjääri 2012. aastal. Saksamaa koondist esindas ta 98 mängus, mille jooksul lõi 42 väravat. Klubitandril kandis Ballack näiteks Bayerni ja Londoni Chelsea särki.