Pep Guardiola (keskel) oma ründajaid Gabriel Jesusust (vasakul) ja Sergio Agüerot õnnitlemas. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
16. märts 2019, 22:15

VIDEO | City kiirrong ärkas alles kaheväravalises kaotusseisus, kuid helesiniste nelja trofee unistus elab edasi

Inglismaal peetakse sel nädalavahetusel paralleelselt nii kõrgliiga- kui ka karikamänge. FA karika veerandfinaalis jooksid väljakule ka Manchester City mängijad, kes tulid Swansea vastu välja 0:2 kaotusseisust ning edenesid 3:2 võiduga nelja parema sekka. 

Nädala keskel Meistrite liigas Schalkest 7:0 üle sõitnud City leidis ennast Walesis pooletunnise mängu järel ootamatult 0:2 kaotusseisust. Matt Grimes oli see, kes Swansea penaltipunktist 20. minutil juhtima viis ning üheksa minutit hiljem lõi teise palli Edersoni selja taha Kosovo ründaja Bersant Celina.

Teisel poolajal pöörasid Pep Guardiola hoolealused aga mängu ümber. Esmalt oli 69. minutil täpne Bernardo Silva. Üheksa minutit hiljem teenis City omakorda penalti ning kuigi Sergio Agüero üritus lendas esiti posti, põrkas see sealt vastu kollkipper Kristoffer Nordfeldti selga ning väravasse. Otsustava 3:2 võiduvärava lõi 88. minutil Agüero. 

Ühtlasi tähendab tänane võit, et Manchester City unistus neljast trofeest elab edasi. Inglismaa karikafinaalis alistasid nad 24. veebruaril penaltitega Chelsea, FA karikas jõuti just poolfinaali. Premier League'is ollakse kaheksa vooru enne lõppu esikohal ning ka Meistrite liigas edeneti kaheksa parema sekka, kus neil tuleb vastamisi minna Tottenham Hotspuriga. 

Mängu tipphetked:

Teises veerandfinaalmängus oli Watford 2:1 parem Crystal Palace'ist. Ülejäänud paarid on Wolverhampton Wanderers - Manchester United ning Millwall - Brighton & Howe Albion. 

Tänastes Inglismaa kõrgliigakohtumistes paistis päike aga West Hami ja Leicesteri õuele. West Ham oli 4:3 üle Huddersfieldist ning Leicester 2:1 Burnley'st. Päeva kolmandas mängus tegid Newcastle ja Bournemouth 2:2 viigi. 

Standings provided by Sofascore LiveScore