BC Kalev/Cramo (valges) - Himki.Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
17. märts 2019, 18:48

FOTOD | Kalev/Cramo pakkus Himki vastu korraliku etenduse, aga lagunes viimastel minutitel (2)

Kalev/Cramo korvpalliklubi kaotas Ühisliigas Venemaa tippklubi Moskva oblasti Himkile 85:96. Samad võistkonnad pidasid meeldejääva heitluse ka 2018. aasta alguses, siis jäi peale Kalev 92:84. Siis paistis Himki mängijatel keskendumist nappivat, aga täna pandi täiega.

Kalevlased alustasid Kalevi spordihallis peetud mängu hästi ja esimene veerandaeg võideti Euroliiga klubi vastu 30:20. Poolajaks oldi siiski 51:53 kaotusseisus. Kalevi tsenter Arnett Moultrie oli selleks ajaks kogunud juba 22 punkti.

Eriti intensiivseks läksid asjad kolmandal veerandil, kus toimus Tony Wroteni soolo. Ameeriklane võttis rünnakute otsustamise enda kätte. Vahel õnnestus, vahel mitte, aga igatahes suutis Kalev parimal juhul sisse teha 11punktilise vahe.

Võideldi ennastsalgavalt. Rünnakul, kus Kalev/Cramo läks ette 67:56, saadi teha sisuliselt viis viset. Korra sai Himki keskmängija Malcolm Thomas lauapalli kätte, aga söötis mänguvahendi kohe Chavaughn Lewisele. 

Aga Himki tuli tagasi. Peagi oli seis 71:71, järgnes punkt-punkti heitlus. Serblase Stefan Markovici kolmene viis kolm minutit enne lõppu 87:84 ette omakorda Himki. Seejärel tegi Kristjan Kangur ebasportliku vea, Aleksei Šved tabas kaks vabaviset ja Jordan Mickey pani pealt. Siis Malcolm Thomase alley-oop, Švedi kolmene ja mäng oli tehtud.

Arnett Moultrie tõi Kalevile 30 punkti, Tony Wroten lisas 20 silma. Himki resultatiivseim oli 25 punktiga Jordan Mickey, Švedi arvele jäi 20 punkti.

Kalev/Cramol on tabelis nüüd 9 võitu ja 11 kaotust. Sellega hoitakse kaheksandat kohta. Lähimate konkurentide heitluses jäi peale Riia VEF (8-13), kes alistas kodus Saraatovi Avtodori (8-12) 89:78.

Kalevil on põhiturniiri lõpuni veel kuus mängu, järgmisena kohtutakse 28. märtsil Zielona Gora Stelmetiga. Kohtumine peetakse Poolas.