Therese Johaug.Foto: Aldo Luud
Doping
18. märts 2019, 11:32

Therese Johaug ütles, mida ta eestlaste dopinguskandaalist arvab (28)

Norra murdmaasuusaäss Therese Johaug rääkis esimest korda pikemalt, mida ta arvab Seefeldi MMi dopinguskandaalist, kus veredopinguga jäid vahele viis sportlast, sealhulgas Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu. Hiljem tunnistas veredopingu kasutamise üles ka Algo Kärp.

"Ma arvan, et on väga kurb, et sellised asjad kuuluvad meie ala juurde. Ja veel sellisel moel. Eriti kui tegu on korraldajariigiga. Austrias oli nii palju vabatahtlikke, kes andsid endast kõik, et MMil kõik toimiks. Ja nad teevad niimoodi..." viitas Johaug Expresseni veergudel austerlastele Max Haukele ja Dominik Baldaufile, kes tunnistasid samuti veredopinguga tegelemist.

"Doping ei käi spordi juurde. Usun, et kõik võistlejad nii ei tee. Mina keskendun enda tegemistele ja kogu aeg teistele ei mõtle. Aga väga tore, et kulisside taga tehakse kõvasti tööd ja võideldakse dopingu vastu. Kuid loomulikult toimub veel palju asju, millest me ei tea," lisas norralanna.

Johaugi dopinguproovist leiti 2016. aastal anaboolset streroidi ja lõpuks sai ta 18 kuu pikkuse võistluskeelu. Johaug väitis, et keelatud aine sattus tema organismi huulekreemi tarvitamise tõttu ja et ta pole teadlikult dopingut tarvitanud.