Nii Tallinna Kalev/TLÜ-l (valgesärgid) kui ka Tartu Ülikoolil on võimalus play-off´i jõuda, samas võivad mõlemad ka välja jääda. Seis on intrigeeriv!Foto: Martin Ahven
Korvpall
18. märts 2019, 14:45

SPIKKER | Eesti-Läti kossuliiga viimastele magusatele kohtadele käib armutu heitlus (2)

Olybet Eesti-Läti Korvpalliliiga põhiturniir on jõudnud otsustavate matšideni. Kui eesotsas on asjad enam-vähem selged, siis kohamängude viimaste pääsmete peale käib armutu võitlus.

Nagu hooaja eel eeldada võis, on kolmik Riia VEF – Ventspils – Kalev/Cramo teistest üle. Tõsi, nende omavaheline paremusjärjestus selgub tõenäoliselt alles laupäeval, mil tallinlased sõidavad külla Ventspilsile.

Kui Cramol õnnestub võõrsilmatš võita (eeldusel, et ei komistata Valga-Valka, Läti Ülikooli või Liepaja, või VEF Tartu otsa), läheb kõvaks arvutamiseks. Sel juhul lõpetaks kolm meeskonda põhiturniiri 26 võidu ja kahe kaotusega. Kusjuures VEF on kahel korral Cramot võitnud, kuid mõlemad matšid Ventspilsile kaotanud. Samas alistas Cramo avamängus Ventspilsi.

Kokkuvõttes pole suurt vahet, millises järjestuses suur trio lõpetab. Veerandfinaalis on nad kõik selged favoriidid ning juba on ka teada, et Final Four peetakse – olenemata põhiturniiri resultaadist – Tallinnas. Tõsi, üks suur saab potentsiaalses poolfinaalis eeldatavalt nõrgema vastase.

Kindlasti on play-off´i pilet taskus ka Ogrel ning TalTechil. Kui suurt imet ei juhtu lähevad nemad kaks ka veerandfinaalis vastamisi. 17 võitu ja 10 kaotust teeninud lätlastel on pidada veel mäng Valmieraga. 15 võidu 11 kaotusega Eesti klubi kohtub Tallinna Kalev/TLÜ ja Valga-Valkaga.

Edasi läheb aga põnevaks! Järelejäänud kolmele play-off´i kohale on võimalik jõuda veel viiel meeskonnal. Võimalikke surnud ringe ja kombinatsioone on palju. Võtame tiimid üksipulgi ette.

Tartu Ülikool

Tartlased hoiavad praegu 13 võidu ja 13 kaotusega kuuendat positsiooni. Mängugraafik pole neile aga sugugi armuline. Reedel sõidetakse külla VEFile, päev hiljem kohtutakse võõral väljakul Jurmalaga.

Omavahelised mängud lähikonkurentidega:
vs. Jurmala +20 (üks mäng pidada)
vs. Rapla -7 (mängud 1:1)
vs. Pärnu -10 (mängud 1:1)
vs. Kalev/TLÜ +11 (mängud 2:0)

Jurmala

Laupäevase matši eel on seitsmendal kohal asuva Jurmala saldo 13 võitu ja 14 kaotust. Kuigi hooaja avamatšis jäid lätlased võõral väljakul Tartule alla 20 punktiga, siis tänaseks on nende koosseis oluliselt muutunud.

Omavahelised mängud lähikonkurentidega:
vs. Tartu -20 (üks mäng pidada)
vs. Rapla +10 (mängud 2:0)
vs. Pärnu -19 (mängud 0:2)
vs. Kalev/TLÜ 0 (mängud 1:1)

Rapla

Kaheksandal ehk viimasel play-off´i viival kohal on praegu 12 võidu ja 15 kaotusega Rapla. Nemad peavad oma viimase matši pühapäeval, külla sõidetakse Läti Ülikoolile.

Omavahelised mängud lähikonkurentidega:
vs. Tartu +7 (mängud 1:1)
vs. Jurmala -10 (mängud 0:2)
vs. Pärnu +20 (mängud 2:0)
vs. Kalev/TLÜ -15 (mängud 1:1)

Pärnu

Suvepealinlased on Raplaga ühel pulgal, kuid mõlemad omavahelised matšid kaotati. Pärnu peab viimase kohtumise pühapäeval võõral väljakul TLÜ/Kalevi vastu.

Omavahelised mängud lähikonkurentidega:
vs. Tartu +10 (mängud 1:1)
vs. Jurmala +19 (mängud 2:0)
vs. Rapla -20 (mängud 0:2)
vs. Kalev/TLÜ +5 (üks mäng pidada)

Tallinna Kalev/TLÜ

Martin Müürsepa hoolealuste seis on kõige keerulisem, kuid mitte veel lootusetu. Praegu hoitakse 11 võidu ja 15 kaotusega kümnendat kohta. Kolmapäeval kohtutakse võõrsil TalTechiga, viimases matšis võõrustatakse pühapäeval Pärnut.

Omavahelised mängud lähikonkurentidega:
vs. Tartu -11 (mängud 0:2)
vs. Jurmala 0 (mängud 1:1)
vs. Rapla +15 (mängud 1:1)
vs. Pärnu -5 (üks mäng pidada)

Õhtulehe ennustus: Jurmala võidab viimases matšis Tartut ning pääseb TalTechi järel kuuendana play-off´i.

Nii Rapla kui ka Pärnu võidavad viimase kohtumise, millega pääsetakse vastavalt seitsmenda ja kaheksandana kohamängudele. Nii eelnimetatud kui ka Tartu lõpetavad põhiturniiri 13 võidu ja 15 kaotusega, kuid omavaheliste mängude võrdluses on parim Rapla, siis Pärnu ning kõige kehvem seis on tartlastel.

Kalev/TLÜ kaotab mõlema järelejäänud kohtumised ning play-off´i heitlusesse ei sekku.