Mikaela Shiffrin ja tema välja teenitud neli kristallgloobust!Foto: Christopher Levy/ZUMA Wire
Talisport
18. märts 2019, 16:55

USA mäesuusaneiu sai hakkama enneolematult vinge hooajaga!

Mäesuusatamise MK-sarja hooaeg kujunes Mikaela Shiffrini sooloetenduseks.

24aastane ameeriklanna krooniti võitjaks nii üldkokkuvõttes, slaalomis, suurslaalomis kui ka ülisuurslaalomis. Meie planeedil pole sellise vägitükiga varasemalt hakkama saanud ainuski hingeline!

Imelisele hooajale pani ta punkti pühapäeval. Andorras Grandvalira suusakuurordis peetud finaaletapil võitis Shiffrin alustuseks slaalomi, aasta kõige viimasel mõõduvõtul ka ülisuurslaalomi.

Tema ülekaal oli lõppkokkuvõttes mäekõrgune, teiseks jäänud Petra Vlhova jäi maha 849 silmaga. Eriti pingeline polnud heitlus ka eelnimetatud distsipliinidel eraldi.

View this post on Instagram

w o w

A post shared by Mikaela Shiffrin ⛷💨 (@mikaelashiffrin) on

„Ma ei võistle vaid selleks, et purustada rekordeid või võita tiitleid,“ sõnas Shiffrin pärast üliedukat hooaega pressikonverentsil. „Tunnen endiselt selle spordi vastu kirge ja olen väga motiveeritud. Nii kaua, kui need tunded ei kao ja mul seest põleb, jätkan ka võistlemist. Kui kunagi karjääri lõpetan, soovin, et oleksin ala arendanud, toonud sellele juurde rohkem fänne ja tähelepanu, sest mäesuusatamine on mulle pakkunud meeletult rõõmu!“ 

Mäesuusastaar on alati oma lemmikalast rõõmu tundud, samas seadis ta endale juba noorena kindlad sihid. „Tahan 16aastaselt olümpial võistelda,“ kirjutas 9aastane Shiffrin ühes spordilaagris. Unistus ei täitunud, sest tol aastal olümpiat lihtsalt ei toimunud. Küll aga tegi 1995. aastal sündinud neiu debüüdi 2014 Sotšis, kust ta ka slaalomi kullaga naasis.

Millest mõtleb ta nüüd? „Lähen ilmselt Barcelonasse poodlema,“ muheles mäesuusastaar.

Pikka puhkust Shiffrin endale siiski ei luba. Pärast [ilmselt lühikeseks jäävat] hingetõmbepausi näeb teda taas treeningsaalis ja nõlvadel, et uuel hooajal võitmisega otsast alustada.

Õhtuleht kirjutas jaanuaris Shiffrinist pikema loo, kus selgus muu hulgas, miks ta Pyeongchangi olümpial võistluse eel oksendas ning mida ta armastab vähemalt sama palju kui võitmist. 

***

Mikaela Shiffrini saavutused (MK-sarjas) arvudes:

17 etapivõitu teenis ta tänavusel hooajal, mis tähistab rekordit.

3 korda on ta kokkuvõttes võitjaks kroonitud, esikohta hoiab Annemarie Moser-Pröll kuue tiitliga.

6 korda on ta slaalomis kokkuvõttes võitnud, sellega jagab ta rekordit Vreni Schneideriga.

40 korda on ta võitnud slaalomi etapi, täpselt sama on suutnud vaid meeste arvestuses Ingemar Stenmark.

60 etapivõitu on tal kokku, esikohta hoiab tänavu karjääri lõpetanud Lindsey Vonn (82).

2204 punkti kogus ta hooaja kokkuvõttes, enamat on suutnud vaid Tina Maze (2414). 2000 piirini on jõudnud ka Hermann Maier.

1. sportlasena võitis ta nii üldkokkuvõttes, slaalomis, suurslaalomis kui ka ülisuurslaalomis.

780074,32 eurot teenitud auhinnaraha tänavuse hooaja eest tähistab tippmarki.

11.03.2013 tegi ta 15aastasena MK-sarja debüüdi.