Erik Paartalu (paremal) koos abikaasa Amyga. Foto: Instagram | erik.paartalu
Jalgpall
19. märts 2019, 12:59

VIDEO | Eesti passiga jalgpallur krooniti India vutimeistriks (1)

Maarjamaa juurtega jalgpallur Erik Paartalu krooniti nädalavahetusel India superliiga tšempioniks. 

32aastase poolkaitsja koduklubi FC Bengaluru oli finaalmängus 1:0 üle FC Goast. Võidutabamus sündis sealjuures alles kohtumise 117. minutil ning 12 miljoni elanikuga Bengaluru linna sangariks tõusis paremkaitsja Rahul Bheke. Paartalu ise põlvevigastuse tõttu kohtumises kaasa ei löönud ning tema hooaeg on selleks aastaks lõppenud. 

Triumf oli 2013. aastal loodud Bengaluru klubi jaoks seda magusam, kuna mullu tuli neil finaalis 2:3 Chennaiyini paremust tunnistada. 

Eelmisel aastal tulid Paartalu ja Bengaluru aga ka India superkarika võitjaks. Too saavutus on aga kõvasti erilisem kui tavapärane superkarika triumf. Kui Eestis peetakse superkarikafinaali hooaja eel mulluse meistri ning karikavõitja vahel, siis India kontekstis on just superkarika võitja riigi tõeline tšempion. 

Nimelt jookseb Indias kaks paralleelselt kõrgliigat, I-liiga ning India superliiga. Mõlema meistrisarja kaheksa tugevamat meeskonda loositakse pärast liigahooaja lõppu superkarika play-off'is vastamisi ning tolle turniiri lõpuks selgubki üle-Indialine meister. 

Varasemast on Paartalu auhinnakapis veel kaks Austraalia meistritiitlit, Šotimaa esiliiga kuldmedal ning Okeaania U17 meistrivõistluste võitjaautasu. Mehe praegune leping Bengaluruga kestab 2020. aasta suveni. 

Pikemalt saab Eesti passiga Paartalu ning mehe karjääri kohta lugeda SIIT.