Felix Neureuther pärast oma viimast laskumist. Foto: AP/Scanpix
Talisport
19. märts 2019, 14:41

Pensionile jäänud mäesuusataja omapärane pihtimus: saan lõpuks varbaküüsi kasvatada

Mäesuusataja Felix Neureuther tõmbas tänavuse hooajaga joone alla 16 aastat kestnud sportlaskarjäärile. Otseseid plaane mehel edasise elu osa pole ning suure tõenäosusega hakkab ta armastatud ala televiisoris kommenteerima.

Küll teadis sakslane täpselt, mida ta oma edasiselt elult väga kiivalt ootab. Nimelt unistab ta varbaküünte kasvatamisest. Või veelgi täpsemalt, nende omamisest. 

Kuidas nii? Mäesuusatajad ja varbaküüned pole liiga sageli just kõige suuremad sõbrad, kuna tihtipeale pressivad sportlased oma jalad number või isegi kaks numbrit liiga väikestesse saabastesse. Ikka kiiruse nimel.

Ning kuigi Neureutheril polnud esimestes kodumaa meediale antud usutlustes tõepoolest õrna aimugi, millega ta igapäevased treeningud oma elus asendab, siis oli mees siiralt optimistlik, et loodetavasti ei jää ta enam varbaküüntest ilma ning saab neid ka kasvatama hakata. 

Tegelik põhjus, miks Neureuther suusad varna riputas, peitub aga koduseinte vahel. Nimelt ootab meest pikisilmi koju tema tütar Matilda. 

"Kui sul on väikene laps kodus, siis teda ei huvita, kas sa oled võitnud või kaotanud. Tema ootab lihtsalt sind," sõnas mees ausalt, miks ta edaspidi rohkem aega kodus soovib veeta. 

Neureuther võitis oma karjääri jooksul 13 MK-etappi, lisaks on mehe auhinnakapis veel viis MM-medalit. Oma karjääri ainsa tiitlivõistlustel kulla sai sakslane kaela 2005. aasta MMil, mil tuli Saksamaa koondisega meeskondlikuks võitjaks.