Mälestusküünal. Pilt on illustratiivne.Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
19. märts 2019, 22:18

Suri Euroopa korvpallilegend, kes seadis koos vennaga konkurentidele kõrge lati (1)

Täna lahkus 88aastasena meie seast Kreeka korvpallihiiu Ateena Panathinaikose endine omanik ja president Thanasis Giannakopoulos.

Üheksa kuud tagasi suri Giannakopoulose noorem vend Pavlos. Giannakopoulosed omasid ravimitööstuses üliedukaks osutunud firmat Vianex, mille asutas nende isa Dimitrios.

Vahemikus 1987-2012 juhtisid Pavlos ja Thanasis lisaks Panathinaikose korvpallisatsile ka spordiklubi võrkpallitiimi ja amatöörspordiga tegelenud osakondi.

Vendade hoole all võitis alati hästi finantseeritud Panathinaikos tervelt kuus korda korvpalli Euroliiga, üliedukad oldi ka kodutandril – võideti 13 meistritiitlit ja üheksa karikatiitlit. 2012 võttis korvpalliklubi omamise üle Pavlose poeg Dimitrios.

"Meil on kahju, et korvpall kaotas täna mehe, kes on tänapäeva korvpalli ühe suurema eduloo üks arhitekte," kurvastas Euroliiga tegevjuht Jordi Bertomeu. "Palju fännide jaoks on Panathinaikose edu ja Giannakopouloseid võimatu lahutada. Pavlos ja Thanasis töötasid edu nimel ning seadsid teistele klubidele lati. Korvpall jääb Thanasist igatsema."

Muide, hooajal 2010/11 nimetati Thanasis ja Pavlos Euroliiga parimateks tegevjuhtideks.