Maksim Salaš (7).Foto: Martin Ahven
Korvpall
19. märts 2019, 21:49

VÕIMAS SOOLO! Kalev/Cramo leegionär viskas kuraditosin punkti järjest

OlyBet Eesti-Läti Korvpalliliiga teisipäevases ainsas mängus sai turniiritabeli kolmas BC Kalev/Cramo kindlalt jagu BC Valga-Valka/Maks&Moorits meeskonnast.

Valga-Valka haaras avaminutitel initsiatiivi, kui ligi viis minutit ei lastud Kalev/Cramot juhtima, kirjutab Eesti Korvpalliliidu pressiteade. Seisult 9:9 tegid võõrustajad Maksim Salaši ja Chavaughn Lewise abiga 6:0 spurdi, kuid külaliste poolelt vastasid kaugvisetega Kristen Meister ja Lynden Bernard Rose Jr.

Dashawn King seadis 19:19 viigiseisu jalule ning ameeriklase vabaviskest võitis Valga-Valka avaveerandi. Kodumeeskond võttis end seejärel kokku, kui kahe minuti ja 15 sekundiga tehti 9:1 spurt. Poolaeg Cramole 46:35.

Salaš oli kolmandal veerandajal peatamatus hoos, tuues Cramo kasuks koguni 13 punkti järjest. Kaugviske saatsid läbi korvirõnga ka Martin Dorbek ja Erik Keedus ning viimaseks neljandikuks oli vahe paisunud juba 26 punktile. Valga-Valka suutis veel mõned lähivisked tabada, aga alati olid ka võõrustajad täpsed ning sihiti juba 40punktilist eduseisu. Dorbek viskas kohtumise viimased kolm silma ja aitas kokkuvõttes omad 38punktilise võiduni.

Valgevenelane Salaš tõi kohtumise resultatiivsemana 23 punkti (väljakult visked 11/14) ja 6 lauapalli. Dorbek ja Reggie Lynch lisasid võrdselt 14 silma, viimane kogus ka 13 lauapalli. Valga-Valka parimana viskas Dashawn King 14 punkti ja jagas 6 korvisöötu. 

Standings provided by Sofascore LiveScore