Ott Tänak.Foto: Martin Ahven
WRC
20. märts 2019, 12:07

VIDEO | Tänaku filmist välja jäänud klipp: kui hästi ralliäss suudab oma emotsioone kontrollida? (4)

Film „Ott Tänak – The Movie“ esilinastub 11. aprillil, kuid juba praegu jagavad tegijad aeg-ajalt stseene, mis lõppversiooni ei mahu, ent on rallisõbrale ikkagi põnevad vaadata. 

Täna avaldus järjekordne väljapraagitud lõik, mida tegijad kirjeldavad nii: "Mis juhtub rallisõitjatega, kui nad ei suuda oma emotsioone kontrollida? Kui hästi suudab seda teha Ott Tänak? Vaata, mida arvavad asjast WRC reporter Molly Pettit, rallikommentaator Colin Clark ja Oti endine meeskonnakaaslane Esapekka Lappi."

Pettit: "Ma alustasin 2016. aasta alguses, ta on sellest ajast alates kõvasti arenenud. Ta on korduvalt rallisid katkestanud, kuid hakanud emotsioone üha paremini varjama. See on oskus, mis aitab tal endal tugevaks jääda."

Lappi: "Olen näinud kulisside taga, kuidas ta meeskonnale tagasisidet annab, kuid avalikult ta seda ei näita."

Clark: "Emotsioon on oluline. Aga veel tähtsam on seda kontrollida ja enda kasuks tööle panna. Emotsionaalsus võib olla ülinegatiivne, olen seda korduvalt näinud. Ärritunud sõitja läheb järgmisele katsele ja võib ennustada, et ta teeb seal avarii. Viis-kuus aastat tagasi, kui ta sai M-Spordis esimese võimaluse, ei osanud ta emotsioone kontrollida ega enda kasuks tööle panna. See on oskus, mis eristab mehi poisikestest."