Kaia Kanepi.Foto: AP/Scanpix
Tennis
20. märts 2019, 22:01

Miamis põhitabelisse murdnud Kaia Kanepi sai avaringiks igati mängitava vastase (3)

Tennisist Kaia Kanepi (WTA 89.) alistas Miami WTA-turniiri kvalifikatsiooni teises ringis ungarlanna Timea Babosi 6:3, 6:4 ja pääses põhitabelisse. Kohtumine kestis tund ja 15 minutit.

Esimese seti võitis Kanepi kindlalt ja oli teises ees 4:1, aga kaotas siis kolm geimi järjest. Seisul 4:4 suutis eestlanna oma servigeimi võita ja lõpetas matši vastase pallingu murdmisega.

Kanepi ja Babosi kohtumine oleks pidanud toimuma eile, aga vihma tõttu lükati matš edasi. Kvalifikatsiooni avaringis oli eestlanna 6:3, 6:3 üle Hispaania esindajast Paula Badosa Gibertist (WTA 130.).

Mõned tunnid pärast mängu selgus ka Kanepi esimene vastane põhitabelis. Ta läheb vastamisi 28aastase ameeriklanna Alison Rsikega, kes hoiab WTA tabelis 45. kohta. Omavahelised matšid jäävad 5-6 aasta tagusesse aega, seis on 1:1. 

Ligi kaheksa miljoni euro suuruse auhinnafondiga Miami tenniseturniirist võtab osa ka meie esireket Anett Kontaveit (WTA 19.). Tema pääses tänu edetabelikohale otse põhitabelisse ning alustab mängudega alles teisest ringist. 

Kontaveit kohtub oma esimeses matšis 17aastase Amanda Anisimovaga (WTA 73.), kes alistas avaringis Andrea Petkovici (WTA 67.) 6:4, 6:3.