Lionel Messi.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
20. märts 2019, 18:56

Kas 20 aasta pärast vallutab maailma uus Lionel Messi? Vutistaari on võimalik kloonida

Kas Barcelona jalgpallitähte Lionel Messit on võimalik kloonida? Hispaania väljaanne Mundo Deportivo pöördus vastuse saamiseks Euroopa genoomiarhiivi professori Arcadi Navarro poole ja sai vastuseks, et on küll.

"Jah, praegune tehnoloogia võimaldaks seda. Saaksime inimese, kes oleks Messiga väga sarnane. Ta näeks välja nagu Messi kaksik. See oleks sama, kui sünniksid kaksikud ja me külmutaksime ühe 20 või 30 aastaks," rääkis Navarro.

"Uuel Messil" oleks teoreetiliselt samad võimed, mis Barcelona staaril, aga samade tulemuste saavutamiseks tuleb teha sama palju tööd kui päris Messi.

"Messi ei saaks olla Messi, kui ta oleks kasvatatud teistmoodi, ta poleks saanud sama haridust ja ravi. Geenid annavad meile potentsiaali, meie töö on see ellu viia," lausus Navarro.

Messile anti noorena kasvuhormooni, sest ta oli eakaaslastest lühem. "Kui läksin platsile või kooli, olin alati kõige väiksem. Alles siis, kui hakkasin ravi saama, läks kasvamine normaalseks," on Messi meenutanud. Praegu on ta 170 cm pikkune. Ilmselt tuleks kasvuhormoonikuure teha ka kloonitud Messile.