Riia VEFi korvpallimeeskond.Foto: VEF Riga/Facebook
Korvpall
20. märts 2019, 19:57

Riia VEFi ilus võiduseeria katkes, Kalev/Cramo saab veidi kergemalt hingata

Korvpalli VTB Ühisliiga tänases ainsas kohtumises alistas Nižni Novgorod koduväljakul 93:83 Riia VEFi. 

Viimased viis mängu võitnud VEF jäi kohe alguses rongi alla, kuue minutiga leiti end 3:19 kaotusseisust. Avaveerandi lõpuks vähendati vahe üheksale, kuid poolajapausiks käristas Nižni edu 53:28-le. 

Sarnane vahe püsis ka suurema osa kolmandast veerandajast, kuid siis tegi VEF 13:4 spurdi, millest saadi indu ka otsustavaks neljandikuks. Paari minutiga vähendatigi vahe vaid viiele. Võõrustajad said šokist üle ning kallutasid matši siiski enda kasuks.  

Nižni poolelt tõi Kendrick Perry üleplatsimehena 31 punkti, lisaks jagas ta 8 resultatiivset söötu. VEFi parim oli Mareks Mejeris 17 silmaga. 

Tasub ka ära märkida, et tänast kohtumist vilistasid kaks Eesti kohtunikku, Rain Peerandi ja Mihkel Männiste. 

Seitsmendat positsiooni kindlustanud Nižnil on nüüd kirjas 11 võitu ja 8 kaotust. VEF sai kaheksa võidu kõrvale kirja 14. kaotuse, positsioon 10. BC Kalev/Cramost (9-11) jäädakse maha ühe võiduga. 

Kuigi tänase mängu eel edestas Nižni Cramot vaid ühe võiduga, võib mängukalendrit piiludes järeldada, et neid püüda on keeruline. Seega oli VEFi kaotus pigem vesi Eesti meistermeeskonna veskile, sest omavahelistes matšides jäid mõlemal korral peale lätlased. 

VEF lõpetab hooaja nelja kodumänguga. Kaks matši, Krasnojarski Jenissei ja Minski Tsmoki vastu on kindlasti võidetavad, kuid Kaasani Unics ning Krasnodari Lokomotiv Kuban on tunduvalt kõvemad pähklid. 

Tõenäoliselt peab Cramo play-off´i viimasele kohale võitlust Saratovi Avtodoriga. Viimaste voorude ülevaate leiab SIIT!

Tabeliseis (kliki pildil):