Mart Poom.Foto: Teet Malsroos
Jalgpall
20. märts 2019, 20:19

MART POOM BBC-le: Manchester United tegi minu eest kaks pakkumist

Eesti jalgpallikoondis alustab homme Põhja-Iirimaal kohaliku rahvusesinduse vastu 2020. aasta EMi valikturniiri. Matši eel intervjueeris BBC endist tippväravavaht Mart Poomi.

"Endisest väravavahist Mart Poomist, Eesti tuntuimast jalgpallurist, on pärast 15 aastat Inglismaa erinevates klubides mängimist saanud oma rahvuskoondise väravavahtide treener," alustab ajakirjanik Robert Kidd lugu. 

Poomi mäletatakse sealmail hea sõnaga, eriti kõvad mängud tegi ta omal ajal Derby County ridades. Lisaks sellele, et temalt uuriti homse matši ja EM-valiksarja loosi kohta, meenutati ka vanu aegu.

"Üritan paar korda aastas vaadata Derby ja teiste endiste koduklubide mänge," räägib Poom, kes lisaks Derbyle mängis Inglismaal ka Portsmouthi, Sunderlandi, Arsenal ja Watfordi ridades.

Ta lisab: "Kui vaatan nende meeskondade esitusi tribüünilt, tekib sürreaalne tunne. Mõnikord pean end näpistama. Tundub täiesti ebareaalne, et mängisin Premier League´is nii suurtel areenidel."

Parematel päevadel oli Poom tõeline Euroopa tipptegija. See tõi kaasa ka tippklubide huvi. "Manchester United otsisid teist väravavahti, kes võitleks Fabien Bartheziga. Nad tegid minu eest üks-kaks pakkumist," meenutab ta 1990ndate lõppu. 

Tema sõnutsi keeldus diilist klubi, kuid kripeldama see ei jää. "Nad lihtsalt ütlesid, et ma pole müügiks. Sain rahulikult oma elu ja tööga edasi minna. Midagi kahetseda küll pole," sõnab Poom.

Täispikka lugu Poomist saab [inglise keeles] lugeda SIIT!