Kristjan Kangur Sienas.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Korvpall
21. märts 2019, 09:59

HAKKAB JÄLLE PIHTA! Eestlastele tuttav korvpalliklubi visati liigast välja

Itaalia korvpalliklubi Siena Mens Sana 1871 Basketit on taas tabanud finantsprobleemid. Saapamaa tugevuselt teises liigas pallinud tiim ei saa hooaega lõpuni mängida ning visati liigast välja.

Eestlastele ja ka paljudele teistele korvpallisõpradele on Siena klubi eeskätt tuttav Siena Montepaschi nime all. Käesoleva kümnendi alguses võideti kolm korda järjest Itaalia meistritiitel, hiljem võeti neilt küll kaks trofeed finantspettuse tõttu ära.

Võistkonna ridadesse on teiste hulgas kuulunud ka Kristjan Kangur. Ta sõlmis Sienaga lepingu 2011. aastal, kuid laenati Varesesse. 12/13 hooaja mängis eestlane aga Sienas ning võitis nii Itaalia meistri- , superkarika- kui ka karikatiitli. Itaalia Korvpalliföderatsioon kustutas aga kõik mainitud Siena võidud ära. Lisaks Kangurile on klubi hingekirja on kuulunud ka Hugo Erkmaa.

2014. aastal pankrotti läinud tiim kukutati algselt Saapamaa tugevuselt neljandasse liigasse, kust neil õnnestus tänavuseks tõusta esiliigasse. Läänedivisjonis oldi võitlemas ellujäämise nimel.

Alaliidu otsusel karistati Sienat lisaks liigast väljaviskamisele ka 30 000eurose rahatrahviga, teatas korvpalliportaali Sportando juht Emiliano Carchia.