Kemoy Campbell.Foto: PEDRO UGARTE
Kergejõustik
21. märts 2019, 11:20

Üle noatera surmasuust pääsenud sportlane: mu süda seiskus, olin põhimõtteliselt manalateed läinud

Jamaika keskmaajooksja Kemoy Campbell kukkus poolteist kuud tagasi New Yorgis toimunud Millrose'i mängudel kokku. Õnneks suutsid arstid mehe surmasuust päästa.

Campbell oli 3000 m jooksus jänes ehk pidi tippjooksjatele tegema head tempot. "Ma ei mäleta, et oleksin kokku kukkunud. Arstid ütlesid, et mu süda seiskus ning olin põhimõtteliselt surnud. See oli hirmus hetk," ütles jamaikalane BBC-le.

28aastane kergejõustiklane veetis 17 päeva haiglas ning tohtrite pingutustest hoolimata ei õnnestunud neil selgeks saada, miks Campbelli süda seiskus. "Kui üles ärkasin, olin haiglas juba kaks päeva veetnud," meenutas mees.

Kuna Campbellil polnud tervisekindlustust, on tema raviarved väga suured. Et neid katta, on tema tüdruksõber alustanud internetis raha kogumist ning jooksja sponsor Reebok kinkis Campbellile ligikaudu 44 000 eurot.

Sportlane loodab, et saab terviserikkest hoolimata jooksurajale naasta. "Arstid ütlesid, et peaksin veidi aega rahulikult võtma ning seejärel teste tegema. Loodetavasti saan siis vaikselt treenima hakata. Kui läheb vastupidiselt, on mu karjäär läbi."

2015. aastal profikarusselliga liitunud Campbell pole suurtelt tiitlivõistlustelt võitnud ühtegi medalit. Küll on ta võistelnud nii MMil kui ka OMil.