Inglismaa jalgpalli kõrgliiga.Foto: Premierleague.com
Jalgpall
21. märts 2019, 13:15

Spordipiraadid saadeti pikaks ajaks trellide taha

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga annab oma kodulehel teada, et kolm piraatluses süüdi mõistetud meest määrati kokku 17 aastaks vangi.

Steven King, Paul Rolston ja Daniel Malone andsid kahe erineva veebilehe vahendusel tuhandetele inimestele Inglismaal ja Walesis võimaluse Premier League'i kohtumisi jälgida. Trio ei ostnud ülekandeõigusi, vaid edastas matše illegaalselt voogedastusega. Kohtu sõnul teenisid mehed seeläbi ligi kuus miljonit eurot.

Süüdimõistetud tegutsesid mitu aastat ning piltlikult öeldes varastasid nad enam kui 20 ülekandeõigusi omanud firmade otsepilti. Kaasuses otsuse teinud kohtunik vibutas näpuga ka nende inimeste peale, kes tänu Kingi, Rolstoni ja Malone'i tegutsemisele vutti said jälgida.

"Tänane otsus tõestab, et seadus jõuab illegaalsetele voogedastajatele järele. Selliste teenuste kasutamine on ebaseaduslik ning fännid peaksid mõistma, et mänge niimoodi vaadates tegelevad nad illegaalsete firmadega," ütles Premier League'i õigusteenuste direktor Kevin Plumb.

Kui pettuse arhitektiks olnud King läheb vangi seitsmeks aastaks ja neljaks kuuks, siis Rolston ja Malone said veidi leebemad karistused. Esimest ootab trellide taga kuus aastat ja neli kuud, teist kolm aastat ja kolm kuud.