Ronnie O'Sullivan.Foto: AFP/Scanpix
Spordivaria
21. märts 2019, 16:42

TOHOH! Kas tänavune MM jääb Ronnie O'Sullivani viimaseks?

Snuukrikuningas Ronnie O’Sullivan tekitab hooaja lõpu eel taas elevust. Walesis toimuva Tour Championshipi poolfinaali eel ütles ta ajakirjanikele, et aprillis algavad maailmameistrivõistlused võivad talle viimaseks jääda.

Kõik, kes on 43aastase legendi tegemistega rohkem kursis, teavad, et O’Sullivanile meeldib tihtilugu potentsiaalsest karjääri lõpust rääkida. Seekord pole asi selles, et tal snuukrist kõrini oleks, vaid pigem pakub vanameistrile huvi 2017. aastal loodud seeniorite liiga. Küll aga näeb reeglistik ette, et iga snuukrimängija peab valima, kas osaleda Senior Tour’il või World Tour’il.

„Ehk peaksin liituma seenioritega. Olen nendega suhelnud ja kõik tundub põnev. Tänavune MM võib seega jääda minu viimaseks, sest mõlemas sarjas ei saa osaleda,“ arutles viiekordne maailmameister.

„Tean, et see saab olema suur otsus, aga ehk aitaks see mul kauem snuukri juures püsida. Muidugi oleks tore mõlemas sarjas samaaegselt osaleda, kuid seda ilmselt ei lubata. Aga igal juhul olen ma juba seenior. Kui ma nende sarja läheks, siis aitaksin arengule kaasa ahk liituks ka näiteks Mark Williams ja John Higgins.“

Käimasoleva Tour Championshipi veerandfinaalis alistas O’Sullivan 9:3 Stuart Binghami, poolfinaalis on ta vastamisi Judd Trumpiga.

Ronnie O’Sullivan (43)

  • Maailmameister: 2001, 2004, 2008, 2012, 2013
  • Karjääri jooksul teenitud summa: 10 613 165 naela
  • Ranking-turniiride võite: 35
  • Profikarjääri algus: 1992