Tuuli Tomingas.Foto: Jarek Jõepera
Talisport
21. märts 2019, 18:57

Tuuli Tomingas: hästi valus, kui lased puhtalt, aga ise pole võimeline pingutama (5)

Oslos alanud laskesuusatamise MK-etapil oli täna kavas naiste sprindivõistlus. Parima eestlannana sai Tuuli Tomingas 29. koha, Regina Oja lõpetas 34. positsioonil.

Tomingas hoidis esimese laskmise järel 12. ja püstitiiru järel 13. kohta, kuid suusarajal raugenud jõud ei lubanud seekord päris kõrgesse mängu veel kerkida. Lasketiirus ei eksinud Tomingas kordagi, kuid kaotas võitjale Anastasija Kuzminale siiski 1.30,3ga. Slovakkiat esindav venelanna eksis täna ühel lasul ja teenis oma karjääri 15. MK-etapivõidu.

„Ausalt öeldes ei saa rahul olla. Hästi valus, kui lased puhtalt, aga ise pole võimeline pingutama. Mul olid jälle jalakrambid ja oleks peaaegu ka lihtsatel laskumistel pikali kukkunud. Eks hooaeg on ka pikk olnud,“ ütles Tomingas ERRi vahendusel.

Oja läbis samuti laskmised puhaste paberitega ja jäi Kuzminale alla 1.36,5ga. „Väga raske sõit oli. Tahtsin küll väga, aga keha ei tulnud kaasa. Kokkuvõttes tuleb rahul olla,“ rääkis Oja. Nii Tomingas kui ka Oja teenisid MK-sarjas punktilisa.

Jälitussõitu pääses kolmaski eestlanna ehk Johanna Talihärm, kes saavutas ühe möödalasuga 45. koha (+1.56,3). „Kannatasin väikese kõhuviiruse all, eile ei suutnud veel alumisele korrusele söömagi minna. Seda arvestades läks täna hästi,“ ütles Talihärm ERRile.

Lisaks Kuzminale mahtusid poodiumile veel Franziska Preuss (+21,2) ja Paulina Fialkova (+25,1).