Kristjan Kitsing (palliga).Foto: Martin Ahven
Korvpall
21. märts 2019, 22:25

Kalev/Cramo viskas teisel poolajal 50 punkti ja teenis kindla võidu

Eesti-Läti korvpalliliigas sai BC Kalev/Cramo võõral väljakul 97:71 jagu Läti Ülikooli meeskonnast.

Kodumeeskond läks avaveerandi keskpaigaks 13:9 juhtima ning suurendas mõne minutiga selle 18:12 peale. Tony Wroteni ja Reggie Lynchi korvidest vähendas Kalev/Cramo vahe kahele punktile ning Chavaughn Lewise tabavast vabaviskest algas järgmine veerandaeg külaliste minimaalsest eduseisust.

Pärast Martin Dorbeku kaugviset pääses Kalev/Cramo seitsme punktiga ette ja Arnett Moultrie korvist oli ligi viis minutit enne poolajapausi seis 39:29. Võõrustajad püsisid aga mängus, kui toodi kiired viis punkti vastu ning Linards Jaunzemsi kolme tabava kaugviske toel vähendas Läti Ülikool kaotusseisu neljale punktile.

Kalev/Cramo ei saanud kuidagi kaitset pidama ning 3.27 enne viimase neljandiku algust oli eduseis 66:60. Seejärel õnnestus aga kahe kaugviske abiga teha 10:2 spurt ja veerandaja lõppedes visati Läti Ülikoolile 31 punkti, mis andis otsustavaks kümneks minutiks 14punktilise edumaa.

Edasi oli Kalev/Cramol hea hoog sees ja viie minutiga paisus vahe 20 punktile. Võõrustajad suutsid mõne korvi veel tuua, kuid kokkuvõttes tuli vaatamata heale algusele leppida suure kaotusega.

Kristjan Kitsing tõi Kalev/Cramo parimana 20 punkti. Reggie Lynch lisas 16 silma ja 6 lauapalli, Maxim Salaš 15 punkti ja samuti 6 lauapalli ning Arnett Moultrie 14 punkti ja 9 lauapalli.

Adrians Snikpe viskas Läti Ülikooli kasuks 18 punkti. Linards Jaunzemsi nimele jäi 12 punkti, 8 lauapalli ja 5 korvisöötu ning Rendijs Feikners ja Alberts Putans lisasid võrdselt 7 silma.

Eesti-Läti Korvpalliliigas peetakse järgmine mäng ära reedel, 22. märtsil, kui Riia VEF võõrustab Tartu Ülikooli.