Anett Kontaveit. Foto: Chryslene Caillaud/Imago
Tennis
22. märts 2019, 19:13

VINGE! Raskest seisust välja roninud Kontaveit jõudis Miamis kolmandasse ringi (3)

Miami tenniseturniiril alistas Anett Kontaveit (WTA 19.) teise ringi põnevusmatšis Vene juurtega ameeriklanna Amanda Anisimova (WTA 73.) 6:3, 1:6, 6:4. 

Avavoorus prii olnud Kontaveit ei saanud end oma esimeses matšis hästi käima. Eestlannal õnnestus küll teises geimis vastase serv murda, kuid ta andis enda pallingud ära ning leidis end 1:3 kaotusseisust. Seejärel võitis ta aga viis geimi järjest ning kallutas seti kindlalt 6:3 enda kasuks. 

Kõigest 17aastane Anisimova ei andud alla. Teise seti alguses õnnestus tal 3:0 juhtima minna. Ameeriklanna loovutaski Kontaveidile vaid ühe geimi ning pani oma paremuse 6:1 maksma. 

Ohjad enda kätte saanud Anisimova murdis taas eestlanna servi ning haaras otsustavas vaatuses 2:0 algedu. Kontaveit suutis läbi kõva võitluse mängusabast kinni haarata, 2:4 seisult neli geimi järjest võita ning ühtlasi ka viimase seti 6:4! 

Matš kestis 2 tundi ja 6 minutit. 

1,3 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga turniiri kolmandas ringis ootab Kontaveiti ees Ajla Tomljanovic (WTA 40.), kes alistas Arina Sabalenka (WTA 9.) 6:3, 6:4.