Johannes Thingnes Bö võis lõpusirgel juba lippu lehvitada.Foto: Twitter / @IBU_WC
Talisport
23. märts 2019, 19:08

Johannes Thingnes Bö saavutas ajaloolise võidu, Ermits püstitas uue punktirekordi

Oslos toimuva laskesuusatamise MK-etapi meeste 12,5 km jälitussõidu võitis norralane Johannes Thingnes Bö ja püstitas sellega sarja kõigi aegade rekordi.

Nimelt saavutas Bö täna MK-hooaja 15. etapivõidu, millest enamat pole ühel talvel keegi suutnud. Varasem rekord (14) kuulus üle-eelmisest hooajast prantslase Martin Fourcade'i nimele.

Esikohalt startinud Bö eksis küll nelja tiiru peale kolmel lasul, kuid püsis terve võistluse esikohal. Tema võiduajaks fikseeriti 32.15,6.

Norra publiku rõõmuks vahetas eilse sprindi viienda koha teise positsiooni vastu võidumehe vanem vend Tarjei Bö (1; +13,9). Kolmandana lõpetas sakslane Arnd Peiffer (1; +18,2), kes oli sprindivõistluse kaheksas mees.

Ainsa eestlasena jälitussõitu pääsenud Kalev Ermits (eile 25.) tegi igas lasketiirus ühe möödalasu ja sai 33. koha (+3.10,6).

Tänased tulemused (kliki pildil):

Tänased suusa- ja laskeajad:

Ermitsa suusaaeg oli paremuselt 41., Johannes Thingnes Böle kogunes kaotust 1.30,1.

Ainult jälitussõidu ajad:

Sellega on Eesti meeste MK-hooaeg lõppenud, sest homsesse 15 km ühisstarti nad ei pääsenud.

Eesti meestest kogus kõige rohkem punkte (54) Ermits, kes püstitas sellega ka oma karjääri punktirekordi (varasem tippmark oli kolm talve tagasi kogutud 52 punkti). Vanameister Roland Lessing kogus 30 ja Rene Zahkna 17 punkti. Ka Zahkna jaoks on tegu elu punktirohkeima hooajaga.

MK-sarja üldvõit kuulub loomulikult J. T. Böle, kel on võimalik homme teha täiuslik hooaeg. Selleks peab ta edestama prantslast Quentin Fillon Maillet'd, et võita ka ühisstardi pisike kristallgloobus (kõik ülejäänud on tal juba kotis). Enne homset jagavad mehed ses arvestuses 202 punktiga 1.-2. kohta.