Norralanna Therese Johaug sai täna distantsisõidus hooaja esimese kaotuse.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
23. märts 2019, 20:19

Kläbo astus suure sammu MK-sarja võidu suunas, Johaug sai üllatuskaotuse (2)

Murdmaasuusatamise MK-hooaeg lõppeb Kanadas Quebecis, kus tänastes ühisstartides klassikasõitudes nautisid võidurõõmu rootslanna Stina Nilsson ja norralane Johannes Hösflot Kläbo.

Kläbo pani taas lõpusirgel oma sprindivõimed maksvusele ja edestas kanadalast Alex Harvey't 0,8 ja kaasmaalast Didrik Tönsethi 1,2 sekundiga.

Kläbo ainuke konkurent MK-sarja üldvõidule, venelane Aleksandr Bolšunov oli täna 7. (+17,4) ning jääb punktitabelis norralasest 42 silma kaugusele.

Suurt pinget enam õhus pole, sest Kläbo omab Quebeci minituuri kokkuvõttes Bolšunovi ees 52sekundilist edu. Homme on kavas 15 km pikkune vabatehnikas jälitussõitu, mis on ühtlasi ka MK-hooaja viimane võistlus.

Meeste 15 km distantsi tipphetked:

Tänased tulemused (kliki pildil):

Ainsa eestlasena rajal olnud Alvar Johannes Alev sai 75 lõpetaja seas 60. koha (+4.19,8).

Quebeci minituuri üldseis (kliki pildil):

Alev hoiab 60. kohta (+5.57,3).

Naiste võistlusel sepistas üllatuse MK-sarja sprindiarvestuse võitja Nilsson, kes napsas esikoha Therese Johaugi nina eest (+0,2).

Võistluskeelujärgsel tagasitulekuhooajal MK-sarja distantsiarvestuse võitnud Johaug oli tänavu võitnud kõik eelnevad 12 distantsisõitu (sh MM), kus ta osales. 

Kolmandana astus täna poodiumile norralanna Ingvild Flugstad Östberg (+1,5), kes on lähedal MK-sarja üldvõidule.

Naiste 10 km distantsi tipphetked:

 

Tänased tulemused (kliki pildil):

Quebeci minituuri üldseis (kliki pildil):

Naiste MK-hooaeg lõppeb homme 10 km pikkuse vabatehnikas jälitussõiduga.

Östbergi ainuke konkurent üldvõidule on venelanna Natalja Neprjajeva, kuid ta pääseb homme rajale norralannast 1.37 hiljem, seega on kristallgloobuse saatus lahti vaid teoreetiliselt.