Anett Kontaveit. Foto: AFP/Scanpix
Tennis
24. märts 2019, 09:13

HEA TÖÖ! Kontaveit edenes ränkraske võiduga Miamis kaheksandikfinaali (5)

Eesti tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 19.) aliastas Miami Openi tenniseturniiri kolmandas ringis austraallanna Ajla Tomljanovici (WTA 40.) 7:6 (3), 2:6, 7:6 (4) ning jõudis 16 parema hulka. 

Esimeses setis oli Kontaveit see, kes esimesena murdega peale sai ning 3:1 juhtima läks. Paraku kaotas eestlanna pärast seda kolm pallingugeimi järjest ning leidis ennast ühtäkki 4:5 kaotusseisust. Lõpuks läks avasett kiiresse lõppmängu, kus 7:3 tulemusega saatis edu Kontaveiti. 

Teine sett oli juba tunduvalt ühepoolsem ning kaldu austraallanna poole. Kontaveit kaotas esimest korda oma servigeimi sisult 2:1 ning teistkordselt veel seisult 5:2, ning sett kuuluski Tomljanovicile. 

Kolmandas geimis asus Kontaveit kärmelt 2:1 murdega peale, kuid seti lõpus andis eestlanna jällegi kahel korral oma pallingu käest, mistõttu oli taas tarvis kiiret lõppmängus. Selle võitis lõpuks Kontaveit, 7:4, ning edenes 16 parema sekka. 

"Oli väga raske ja tasavägine matš. Püüdsin lihtsalt kiires lõppmängus tugev olla ning mängida nii hästi kui suudan," sõnas eestlanna pärast matši. "Minu jaoks oli tähtis lihtsalt oma mängu peale suruda ning mitte alla anda. Lõin talle lihtsalt võimalikult palju palle tagasi ning sundisin teda eksima. Mu enda serv vedas mind alt ning lõpuks tuli see [võit] lihtsalt ära kangutada."

"Olen väga õnnelik. Mul polnud eelmisest aastast ühtegi punkti kaitsta (mullu kaotas eestlanna Miamis juba avaringis). Tunnen, et mängin aina paremini ning muutun paremaks," sõnas eestlanna lõpetuseks.

Kaheksandikfinaalis tuleb eestlannal vastamisi minna 18aastase Kanada tennisisti Bianca Andreescuga (WTA 24.) 

Tomljanovic - Kontaveit matši statistika (kliki pildil):